Šta je novo?

Kako Equation forumle iz PDF-a prebaciti u Microsoft Word

mpx

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
320
Dakle pošto prevodim neku matematičku knjigu i pošto ima gomila formuli nije baš humano sve te iste prekucavati. Postoji li neki software koji iz PDF-a može lepo da mi prevede u word te matemaičke (Equation) formule?

mislim da je odgovor: JOK!

Da prevede tesko... ali mozes da uzmes screen-shotove i ubacis kao slike. Mnogo manje glavobolje...

Abbyy finereader nece da odradi posao, a za screeshot trebace takodje puno vremena jer ima gomila formuli u textu a da sve to bude iste velicine. Profa mi rece da odradim CROP iz ACROBAT-a mada to nece da mi cropuje i da tako nalepim u word-u. Ima li neko ideju kako da to CROP-ujem?

Solucija 1)
Uvećaj formulu, uradi PrintScreen, i onda Paste u Word + crop + smanjivanje.

Solucija 2)
Instaliraj SnagIt, uvećaj formulu, PrintScreen, otvori u Photoshop-u, Crop-uj (prečica C), snimi kao JPG ili PNG (Export for web and devices...), Word > Insert > Picture.

Uvećanje je zbog bolje manipulacije kasnije,

Posto koristim Win 7 i imam Snipping Tool u okviru windowsa probacu sa njim posto nista od nekog alata koji bi konvertovao te formule u word.

Fora je sto ima gomila formuli tako da ni ovo secenje ekrana nece biti bas brzo no sta je tuje.

Probacu i SnagIt. Hvala sirNemanjapro!

Možda ti je onda najlakše iz SnagIt-a jer ćeš moći brže da hvataš i snimaš.

zašto je bloatware snagit (po tvom mišljenju) brži od drugih "hvatača" ekrana?

ja mislim da je brži mali faststone capture (i gomila drugih, takođe laganih programčića), naročito kada ga podesiš da uhvaćeni deo ekrana strpa direktno u clipboard (onda u Wordu ide samo CTRL+V ;) )

v5.3 je bila freeware http://www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

pa zar taj capture nije u 72dpi, nije ti lakshe da exportujesh recimo iz indesigna sve u jpg / tiff i onda to da lepish sa maskama u sta god.

ovaj

zašto je bloatware snagit (po tvom mišljenju) brži od drugih "hvatača" ekrana?

ja mislim da je brži mali faststone capture (i gomila drugih, takođe laganih programčića), naročito kada ga podesiš da uhvaćeni deo ekrana strpa direktno u clipboard (onda u Wordu ide samo CTRL+V ;) )

v5.3 je bila freeware http://www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

Za tebe je bloatware, za mene je program sa dosta opcija i ni jedna nije za bacanje.
Za nekoga ko se nije bavio "print skrinovanjem" ima veoma lep UI gde korisnik odma skapira o čemu se radi.

Nazad
Vrh Dno