Šta je novo?

Kako ekran 32" da bude radni monitor i multimedija plejer?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Imam nedoumicu oko praktične stvari.

LCD TV/monitor 32" bih stavio u prostoriju gde bih želeo da je prilagodljiv za dve funkcije: da može da služi kao monitor za radnim stolom (80-100cm udaljenost), ali i kao ekran za gledanje filmova/multimedije (sa kompa) sa udaljenosti ~2m.

Najbitnija razlika: radni sto je inače visok 75cm, dok je sto za gledanje TV-a inače visok 35-45cm (da bi bio u nivou sa očima kada je gledalac zavaljen u fotelju, dvosed, trosed). Da li je neko imao sličan problem? Naravno, "tumbanje" monitora nikako nije rešenje. :sceptic:

Bojim se da ces morati gledati TV tamo gde stoji sada a o premestanju svaki put pre gledanja moras da razmislis sam da li vredi ili ne.

Ja koristim moj 32" kao PC monitor, a iza radne stolice imam futelju 2m udaljenu od ekrana i jedan krevet iz koga kada lezim mam jedno ~3m udaljenosti. Nikakvih problema nemam, best setup ever.

Ali... razlika u visini? Kako sa 3m gledati ekran koji je iznad, visi od nivoa ociju? Da li ga pomeris na ivicu radnog stola kad gledas sa 3m? Ima li mogucnost zabacivanja panela za neki ugao? (Kao Dell U2311H.)

Mislim da sad razumem tvoj problem. Nije toliko problem u visini, koliko u nakrivljenosti. Mislim da bi ti neki zidni nosač rešio problem. Samo nakriviš tv pre gledanja iz kreveta ili fotelje.

Hvala. Nisam nikad kačio na zid. To je VESA standard kačenja i od toga zavisi da moze da se nakrivi?

Alternativa je da šetam ipak veliki monitor do ivice stola i nakrivim ga pri gledanju sa troseda.

Na kojoj visini bi u mom slučaju trebalo zakačiti monitor na zid? Da li se lako skida ako ipak želim da ga stavim na postolje? TV samo sklizne u postavljenu zidnu konstrukciju? Hvala! :)

Ja imam zidni nosač na oko 1.40 visine, i ima zglob tako da su moguće sve akrobacije. Zašrafljen je za tv, ali mislim da se je dovoljno odviti jedan leptir zavrtanj. Bez obzira, besmisleno je svakodnevno pomerati TV.

Poslednja izmena:
Veoma se slažem da se besmisleno pomerati TV. Gledam nosače čije si mi linkove poslao, ima onih gde ekran može da se pomera gore-dole, ali i sa nagibnim uglom (ne znam da li može kombinovano).

Da ne bude da zakeram, ako stavim monitor na zid, onda neću moći da ga gledam iz fotelje udaljene 2-3m jer će mi smetati radni sto. Zato sam u prethodnom postu napisao da bih morao da "doguram" TV do ivice stola kada gledam film.

Možda je rešenje jako jednostavno, samo ga ja ne vidim? Nisam pametan. :sceptic:

Zglobni nosač. Nabiješ tv do zida kad ga koristiš kao monitor, a kad se zavališ u fotelju izvučeš ga skoz - 40-ak cm i nagneš ga po volji.

Dobro zvuči. Nikad nisam kačio na zid. Koliko je okvirno takav zglobni nosač?

Ne znam zasto ti to predstavlja toliko problem. Kada sam imao u rukama jedan Samsung 32c550 posluzio mi je par dana kao monitor i kao tv. Stoji na radnom stolu 1m visok sirok 60cm i tv je bio gurnut u desni gornji ugao. Gledao sam tv bez problema sa 3m daljine i pod uglom od 45 stepeni sedeci na podu. To je trajalo par dana ali sad na istom tom mestu stoji monitor 22" i na njemu sam sa istog mesta (3m pod uglom 45) gledao sinoc film . Nikakvih problema. veliko je to bez obzira koliko 32" zvuci "malo". Veruj mi neces imati problema. Nadam se da sam ti pomogao

Jesi, Lazo, hvala na pomoci. Time mogu da izbegnem i nosac za zid. :cool:

Ima jedna luda/glupa stvar koju mozes da uradis. Iseci od novina obrise tv-a i zalepi na zid iznad radnog stola i vidi kako ti lezi. Nadjes mere na netu sa sve postoljem i zalepis. Mozda nesto i pomogne. Istinu govoreci ja sam tako pravio raspored u stanu kad se namestaj kupovao. :D

Vrh Dno