Šta je novo?

Kako dokazati da GPRS nije vasa greska?

Stvarno verujes Kuriru ?
Nigde to homen nije reko.
To jeste tacno za sva izvrsenja gde poverilac daje sudu preldog, sudu donosi resenje o izvrsenju i daje predmet izvrsitelju da sprovoede
Osim za komunalna
Za komunalne poverilac daje direkno izvristleju predlog i sud nema nikakve veze sa tim. Izvristlej i dozovljava i sprovodi.
Deo peti

POSEBNI POSTUPAK ZA NAMIRENJE POTRAŽIVANJA PO OSNOVU KOMUNALNIH I SLIČNIH USLUGA

Shodna primena drugih odredaba ovog zakona

Član 251

U postupku za namirenje potraživanja po osnovu komunalnih i sličnih usluga shodno se primenjuju odredbe ovog zakona ako odredbama čl. 252. do 256. ovog zakona nije drugačije propisano.

Predlog za izvršenje

Član 252

Predlog za izvršenje na osnovu verodostojne isprave radi ostvarenja novčanog potraživanja po osnovu izvršenih komunalnih i sličnih usluga podnosi se izvršitelju na čijem području se nalazi sedište izvršnog poverioca.

Uz predlog za izvršenje iz stava 1. ovog člana, pored priloga propisanih u članu 35. ovog zakona, izvršni poverilac je dužan da dostavi i pismeni dokaz da je pre podnošenja predloga za izvršenje opomenuo izvršnog dužnika da izvrši obavezu.

Zaključak izvršitelja

Član 253

Izvršitelj zaključkom odlučuje o predlogu za izvršenje.

Nedozvoljen i neuredan predlog izvršitelj će zaključkom odbaciti.

Neosnovan predlog izvršitelj će zaključkom odbiti.

Ako su ispunjeni uslovi iz člana 18. ovog zakona, izvršitelj će zaključkom izvršnom dužniku naložiti da u roku od osam dana od prijema zaključka izmiri potraživanje zajedno sa odmerenim troškovima i odrediti izvršenje radi ostvarivanja tih potraživanja.
To je tacno za sve osim komunalnih usluga, a telefon je komunalna usluga.

Nema vedre strane, ako te utuze govoto :)
Tako je za sve komunalije pa i telefon

Treba se zaliti mtsu ili telenoru cim se dobije opomena, pa ako ti usvoje zalbu onda te nece tuziti.
Kad te tuze gotovo je.

Poslednja izmena:
Kakva je sada situacija sa zastarevanjem duga?
Znam da je rok za zastarevanje 1 godinu za komunalne usluge. Takodje znam da je pred sudom bila procedura da sacekas da sud donese presudu a onda se u zalbi pozivas na zastarelost. Sud nece automatski utvrdjivati da li je potrazivanje zastarelo i da li tuzba ima osnova. Na tuzenom je da svojom zalbom ospori dugovanje po osnovu zastarevanja a sud to prihvata i obara presudu. Prof. dr. Vesna Rakic Vodinelic je o tome pisala i obrazlozila takvu proceduru na "Moje pravo" portalu.

Kakva je sada procedura pred sudskim izvrsiteljem?
Da li se proverava osnovanost zahteva za naplatu ili se i taj zakljucak donosi automatski, na osnovu izvoda iz poslovnih knjiga a tek nakon zalbe na takav zakljucak se naknadno utvrdjuje zastarelost duga?

Daj bre. Kopirana ista vest.Za komunalne predmete imaju neogranicenu samostalnost osim u odlucivanju po prigvooru.

Kakva je sada situacija sa zastarevanjem duga?
Znam da je rok za zastarevanje 1 godinu za komunalne usluge. Takodje znam da je pred sudom bila procedura da sacekas da sud donese presudu a onda se u zalbi pozivas na zastarelost. Sud nece automatski utvrdjivati da li je potrazivanje zastarelo i da li tuzba ima osnova. Na tuzenom je da svojom zalbom ospori dugovanje po osnovu zastarevanja a sud to prihvata i obara presudu. Prof. dr. Vesna Rakic Vodinelic je o tome pisala i obrazlozila takvu proceduru na "Moje pravo" portalu.

Kakva je sada procedura pred sudskim izvrsiteljem?
Da li se proverava osnovanost zahteva za naplatu ili se i taj zakljucak donosi automatski, na osnovu izvoda iz poslovnih knjiga a tek nakon zalbe na takav zakljucak se naknadno utvrdjuje zastarelost duga?
Nije godinu dana za sve komunalne usluge.
I parking je komunalna usluga pa je 10 godina zastarelsot.
Samo ono navedeno u clanu 372 obligacionih odnosa a tu spada i telefon.
Po sluzbenoj duznosti ni sud ni izvrsitelj nije duzan da prati zastarelost , vec je obaveza duznika ako smatra da je ista nastala da se pozove na zastarelsot u prigovoru.
No telekom i telenor su veoma azurni i utuzuju pre isteka godinu dana, a kad utuze nastupa apsolutna zasterlost tek za 10 godina

Danas sam promenio telefon i postavljam G nalog... pustim ja njega da syncuje telefon.... sreca pa sam jako "mali korisnik" pa je taj sync pojeo "svega" 200MB!
Kad meni, realno dobro potkovanom IT-evcu, ovako nesto moze da desi, kolike su sanse da razni smart telefoni obicnim ljudima ne pojedu i vise!

Uz sve ovo - treba forsirati "neogranicen" net kod operatera :)

Samo ti meni objasni kako je mogao 200MB da ti pojede??? Kontakti, gmail i browser bookmarks ako sve to pojede max 10 MB, nikad nisam pratio, ali mislim da ni toliko ne pojede... Sad cu da instaliram neki ROM novi, pa cu bas da vidim. :)

Apps. Ja nisam ni znao da se i aplikacije, vezane za nalog, skidaju na novi telefon ako se odluci za sync.
Znaci, on mi je automatski skinuo sve aplikacije koje sam imao na prethodnom telefonu :D

Pa kad ne znas :p :p :p

Nikad kada flesujes novi ROM ne stavljas google account, nego tek posle kad prodjes onaj welcome screen :) Kada uradis to na pocetku, povuku apps sa account-a, a kad uradis ovako kako sam objasnio, onda ne povlaci...

Meni se iskreno svidja sto je skinuo, jer nisam morao nista rucno - ali ne da mi ne bi bilo drago da mi je net presao limit :D (sto nije daleko ovog meseca! 2GB skoro ode :()
Kazem, kad se meni desi ovako nesto sta ostane za prosecnog korisnika, koji ne zna ni sta sve to znaci :D

Vrh Dno