Šta je novo?

Kako dodati srpski jezik u XP

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Instalirao sam neki XP u kome nema ponudjen srpski jezik za tastaturu.

Kako to dodatno instalirati?

attachment.php

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 779
Neka modovana verzija? :)

Probaj ovo:

1. Prekopirati sa regularnog XP-a fajlove kbdycc.dll i kbdycl.dll iz C:\WINDOWS\system32 foldera (ima ih sigurno i na netu)
2. Uneti u registry:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Keyboard Layouts\0000081a] “Layout Text”=”Serbian (Latin)” “Layout Display Name”=”@%SystemRoot%\\system32\\input.dll,-5038? “Layout File”=”KBDYCL.DLL”

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Keyboard Layouts\00000c1a] “Layout Text”=”Serbian (Cyrillic)” “Layout Display Name”=”@%SystemRoot%\\system32\\input.dll,-5057? “Layout File”=”KBDYCC.DLL”

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Nls\Locale] “0000081a”=”2? “00000c1a”=”5?

Poslednja izmena:
Imam isti problem, koristim windows XP preformance edition
Problem je kolko sam razumeo sto ne sadrzi sve fajlove u lang directrorijumu, izbacena je prodrska
za mnoge jezike, kako bi se usteodelo na prostoru....
Da li ovo moze nekako da se resi bez instalacije novog windowsa

Nema potrebe za reinstalacijom, pogledaj moj post iznad. :)

Da, to je neka modovana automatska verzija XP-a, pomislio sam da će biti brža instalacija jer se samo izabere disk za instalaciju a on ostalo sam odradi. Međutim, ispostavilo se da je na kraju sporije ispalo.

Ovo gore kod mene nije radilo, ali mi je to bila referenca za traženje po netu i našao sam nešto što je završilo posao:

http://rapidshare.com/files/330327907/Jezici-naknadno_ubacivanje_u_XP.rar.html

Instructions:

1) Choose the file you wish -- either re-install all missing BASIC languages, or install ALL missing languages (use this to install East-Asian languages)

2) extract the zip file contents onto the target machine that needs languages restored. Inside ZIP file is only one file, a INF file, right-click it and choose to INSTALL

3) files will start to copy over, then stop and ask you for a Source CD. You can use ANY Windows XP disc -- simply use the Winborg DVD, or something else, and point to a i386 folder. On the Winborg DVD, the best i386 folder to use (there are 3) is the one at this location:

D:\z-OS\Standard\I386\
assuming your DVD drive is the letter D:

4) after its all finished, reboot, and you should be able to use all East-Asian Languages (actually all languages get re-installed).

radi

Hvala druze, ovo je upalilo napokon radi

Da, to je neka modovana automatska verzija XP-a, pomislio sam da će biti brža instalacija jer se samo izabere disk za instalaciju a on ostalo sam odradi. Međutim, ispostavilo se da je na kraju sporije ispalo.

Ovo gore kod mene nije radilo, ali mi je to bila referenca za traženje po netu i našao sam nešto što je završilo posao:

http://rapidshare.com/files/330327907/Jezici-naknadno_ubacivanje_u_XP.rar.html

a zašto se ovo ne odradi sa instalacionog diska?

Nazad
Vrh Dno