Šta je novo?

Kako dobiti veci mnozitelj ?

sula

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
601
Pozdrav,

imam maticnu Asus A7N8X Deluxe i proc XP 1800+@2275 (182*12.5x)...
Problem je u tome sto je stara revizija i FSB mogu dizati do 188 ili mozda malo vise a najveci problem mi je to sto MNOZITELJ mogu dizati do samo 12.5x... Kada stavim na 13x automatski mi ga spusta na pola tj. na 6.5x.

Pitanje je dali mogu kako dobiti funkcionalne mnozitelje iznad 12.5x nekim drugim nacinom osim PIN-MODOM... Ako ne dali netko moze biti ljubazan pa mi opisati postupak...

HVALA

[/b]

Nije izvodljivo. Ni EPox 8RDA+ koji je izasao u isto vreme ne podrzava 5-bitno menjanje mnozioca. Tu opciju ima npr. ABit NF7(-S). I ako uradis mod dobices visoke mnozioce, ali ces izgubiti sve ispod 13.

Ja imam isti problem sa A7v266-c,procesor 1700xp i nemogu da ga klokujem vise od 2GHz.Magistrala nece vise od 165 a mnozilac nemoze iznad 12.5x.

delimir je napisao(la):
Nije izvodljivo. Ni EPox 8RDA+ koji je izasao u isto vreme ne podrzava 5-bitno menjanje mnozioca. Tu opciju ima npr. ABit NF7(-S). I ako uradis mod dobices visoke mnozioce, ali ces izgubiti sve ispod 13.

kako to mislis "mnozioce" ? zar netreba za svaki mnozioc posebno raditi poseban mod ? ili ima neki "univerzalni" mod koji otkljucava "visoke" mnozioce ?

Koristite Search funkciju foruma... O ovome je bilo već reči.
I izvodljivo je, bez obzira na ploču - treba samo spojiti odgovarajući most na procesoru, kako bi se otišlo u područje visokih množioca.

sula je napisao(la):
...
kako to mislis "mnozioce" ? zar netreba za svaki mnozioc posebno raditi poseban mod ? ili ima neki "univerzalni" mod koji otkljucava "visoke" mnozioce ?
"Univerzalni"... kojim otkljucavas sve visoke mnozioce (preko 12.5), ali naustrb niskih (ispod 12.5).

CAR je napisao(la):
...

"Univerzalni"... kojim otkljucavas sve visoke mnozioce (preko 12.5), ali naustrb niskih (ispod 12.5).

jel moze neki link, molim te ?

nasao sam samo ovaj na kojem ima taj univerzalni ali samo za mnozioce do 12.5x a zo ove iznad mora se za svakog posebno raditi mod
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod

sula je napisao(la):
...
jel moze neki link, molim te ?

nasao sam samo ovaj na kojem ima taj univerzalni ali samo za mnozioce do 12.5x a zo ove iznad mora se za svakog posebno raditi mod
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod
Jao, stvarno se ne secam :(
Imao sam nekada davno neki, ali nema sanse da to nadjem.. (a i pitanje je dali je jos uvek aktivan)

Pricalo se stvarno dosta na forumu o tome, sigurno je dat i neki link... si probao "Search"?

Nazad
Vrh Dno