Raider
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.06.2003
- Poena
- 675
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 9800X3D & Arctic Liquid Freezer III 420 RGB AIO
- Matična ploča
- Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO
- RAM
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB (AMD Expo) DDR5 RAM 48GB (2x24GB) 8000MT/s CL40
- GPU
- Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 5090 MASTER 32G
- Storage
- Samsung SSD 980 PRO 2TB, WD SSD BLACK SN850X 4TB, Samsung SSD 860 EVO 1TB, Samsung SSD 870 EVO 1TB, Seagate SSHD 4TB, Toshiba HDD 3TB
- Zvuk
- Microlab 5.1
- PSU
- Lian Li Edge Gold - 1200W
- Kućište
- Lian Li Dynamic EVO XL
- Monitor
- Samsung Odyssey OLED G8 34" + LG OLED C2 48"
- Miš & tastatura
- Logitech G502 Proteus Spectrum + Redragon Kala
- Ostale periferije
- 5 VRheadsets+PS5 Pro
- Laptop
- Dell Latitude 5430
- Mobilni telefon
- Samsung A54 5G
- Pametni uređaji
- Samsung Fit 3
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- ADSL
Prvo da kazem da sam skoro potpuni laik sto se tice wireless-a.Internetu pristupam preko dial-up-a,ali imam PCM i brzina mi je 14.4 ili 16.8 kpbs.Mislim da mi je jedino pravo resenje wireless internet,posto kablovski nece skoro kod mene,a satelitski internet mi se ne isplati,mada je izvodljiv.
Ali posto zivim u Jakovu(5km posle Surcina) nisam siguran da je wireless internet izvodljiv kod mene.Moguce je da imam opticku vidljivost sa AP-om Tehnicoma na Genexu(valjda ga imaju).Rastojanje vazdusnim putem bi trebalo da je 10-15km.Zanima me:
1.Kako najlakse da proverim da li imam opticku vidljivost sa doticnim AP-om(ili bilo kojim drugim),posto ne bih bezveze da kupujem neku opremu,ako je wireless neizvodljiv kod mene?
2.S obzirom na moju lokaciju sta mi je sve od opreme potrebno i koliko bi mi otprilike para bilo potrebno?
3.Da li "home-made" antene("kantena" ili "bikvadratna" antena) mogu da posluze u mom slucaju?
Sve informacije su vise nego dobrodosle.
Ali posto zivim u Jakovu(5km posle Surcina) nisam siguran da je wireless internet izvodljiv kod mene.Moguce je da imam opticku vidljivost sa AP-om Tehnicoma na Genexu(valjda ga imaju).Rastojanje vazdusnim putem bi trebalo da je 10-15km.Zanima me:
1.Kako najlakse da proverim da li imam opticku vidljivost sa doticnim AP-om(ili bilo kojim drugim),posto ne bih bezveze da kupujem neku opremu,ako je wireless neizvodljiv kod mene?
2.S obzirom na moju lokaciju sta mi je sve od opreme potrebno i koliko bi mi otprilike para bilo potrebno?
3.Da li "home-made" antene("kantena" ili "bikvadratna" antena) mogu da posluze u mom slucaju?
Sve informacije su vise nego dobrodosle.
Poslednja izmena: