Šta je novo?

kako do uredjaja na WAN portu ?

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Na internet se kacim preko dlink-ovog dwl 900AP+ AP-a u client modu. Njegova IP adresa je 10.143.x.x koju sam dobio od provajdera. Ranije je bio vezan na mreznu karticu cija je IP adresa bila 10.143.x.y, i bez problema sam pristupao AP-ovom web interfeceu (samo upisem njegov IP u explorer).
Sad sam nabavio ruter (dlink-ov di-524) povezao AP na WAN port, konfigurisao ruter za pppoe, povezao racunare na lan portove i sve sljaka ko sat. Subnet za kucnu mrezu je 192.168.x.x (nije da je bitno, al ajde) Sad ruteru pristupam preko web interface-a al ne mogu da dodnjem do AP-a.

Dal je moguce pristupiti AP-ovom web interface-u kroz ruter i kako?

Poslednja izmena:
Hannibal je napisao(la):
Na internet se kacim preko dlink-ovog dwl 900AP+ AP-a u client modu. Njegova IP adresa je 10.143.x.x koju sam dobio od provajdera. Ranije je bio vezan na mreznu karticu cija je IP adresa bila 10.143.x.y, i bez problema sam pristupao AP-ovom web interfeceu (samo upisem njegov IP u explorer).
Sad sam nabavio ruter (dlink-ov di-524) povezao AP na WAN port, konfigurisao ruter za pppoe, povezao racunare na lan portove i sve sljaka ko sat. Subnet za kucnu mrezu je 192.168.x.x (nije da je bitno, al ajde) Sad ruteru pristupam preko web interface-a al ne mogu da dodnjem do AP-a.

Dal je moguce pristupiti AP-ovom web interface-u kroz ruter i kako?

Moguce je naravno... Imam istu situaciju (AP povezan na WAN port routera, na lan portu routera su povezane masine). Pogledaj kako ti je konfigurisan firewall na routeru (ako ga imas) i sta ti je postavljeno za default gateway. Probaj da pingujes AP.

Firewall na ruteru je na slici.
Default gateway je isti kao WAN IP adresa (82.208.254.xxx - sta dobijem od provajdera prilikom konekcije)
Mogu da pingujem svoj AP al vreme odziva je duplo vece nego kad pingujem provajderov AP na koji se kacim ???

Prilozi

• Firewall.JPG
    Firewall.JPG
    83.9 KB · Pregleda: 71
Malo sam se sam bavio gimnastikom u odsustvu saveta, pa evo rezultata. :test:

Prebacio sam AP na jedan od LAN portova na ruteru, a ruteru promenio LAN IP na 10.194.0.1 (da bude na istom subnetu ko i AP) i AP je postao vidljiv.
Zatim sam prebacio AP-ov IP na 192.168.0.50, pa vratio ruter na stari IP (192.168.0.1). AP i dalje vidljiv.
Zatim sam ponovo prikacio AP na WAN port rutera. AP se konektuje na provajderov AP (bezobzira sto vise nisu na istom subnetu???). Internet radi. AP NIJE vidljiv.
Popizdeo i vratio sve kako je bilo. :mad: :crash: :wall:

Ima li neko resenje za pristup AP-u dok je prikacen na WAN port? PLIZZZZZ

Nazad
Vrh Dno