Šta je novo?

Kako do pass-a za fajl spakovan sa WINRAR 3.0.......

gsimon

Čuven
Učlanjen(a)
15.01.2002
Poena
649
Stanje je sledece:

imam fajl koji je spakovan sa WinRar-om 3.x i
ima password koji mi apsolutno nije poznat

medjutim imam zasebno nekoliko fajlova
koji se nalaze u sastavu velikog Rar fajla

kako da skratim proces otkrivanja pass-a
i kojim programom?
moze li to metodom Plaint-text ilil slicno
a ne metodom Brute-force atack
jer bi to potrajalo puno vremena....

pozdrav

Mozda ti neko i da savete, ako vec nisi pretrazio forum, bilo je diskusije na tu temu, ALI...:
- ZABORAVI, ako nemas neku ludu srecu ili ne ostavis ultra-brzu masinu da to radi nedeljama(ili duze), nista neces otkriti.

Probao ja sa nekoliko programa, sa mali i velikim fajlovima, kartkim i dugim siframa, obe vrste napada, sa dodatnim dict-ijima, na masinama [email protected] i P4 3GHz HT, i - nista.

re

pa zar ne moze da pomogne to sto
imam jedan identican fajl iz sadrzaja
rar fajla u raspakovanoj formi?

pozdrav

uhm ne... mislim da se password snima nevezano za sadrzaj i/ili spisak oslaih fajlova, vec se samo enkriptuje.

metoda kojom rade ti "provaljivaci" se zove brute force, gde ti programi pokusavaju razno-razne kombinacije karaktera. Drugi nacin je tkz. dictionary, gde ti tom programu dajes jedan txt fajl sa gomilom reci i on proba njih...

znaci, ostavis komp da radi pa se nadas ranom uspehu :)

Treba ti Advanced Archive Password Recovery (www.elcomsoft.com). U tome imaš i plaintext za rar fajlove. Naravno, fajl koji imaš i van arhive moraš da zapakuješ istim arhiverom kojim je zapakovana i zaštićena arhiva.

Marko37 je napisao(la):
Treba ti Advanced Archive Password Recovery (www.elcomsoft.com). U tome imaš i plaintext za rar fajlove. Naravno, fajl koji imaš i van arhive moraš da zapakuješ istim arhiverom kojim je zapakovana i zaštićena arhiva.

Mene izgleda niko ne slusa :D
Probano i sa "Advanced Archive Password Recovery", i sa "Rar Pass Cracker" i sa jos jednim manje poznatim - NISTA!
Rar arhive zapakovane sa verzijom NOVIJOM od 2.6 je EXTREMNO TESKO PROBITI.

BokiPK je u pravu. AFAIK napad poznatom porukom postoji samo za ZIP format.Koliko znam za RAR ima samo napad pomoću rečnika.

Nazad
Vrh Dno