Šta je novo?

Kako do originala???

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Zanima me na koje je nacine sve moguce doci u nasoj zemlji do originala???
ZA sada sam jedino nasao neke igre u IPSu i narucivao sam pouzecem iz Platoa, ali je njihov izbor jako los. Da li se igre mogu naci najnoviji naslovi?
Ako ne mogu da li ih je moguce naruciti na netu i da li ce ih slati na adrese u SCG? DA li je neko vec nesto narucivao (ne mora da su igrice) i da li bi bio voljan da mu ja dam kes a da mi on nesto naruci?

Sve sto ti srce zeli mozes naruchiti na www.amazon.com. Roba proverano stize i u nase krajeve. Neki proizvodi su oslobodjeni carine (za igre konkretno ne znam).Da bi mogao naruchiti morash imati neku od kreditnih kartica (visa.master card, maestro card). Kreditnu karticu mozes dobiti tako sto ces otici u neku bolju banku i uplatiti depozit (minimum 20 eura) i za 5-6 dana ce ti izdati kartu.Na koji nacin mozes naruciti procitaj na amazonovom sajtu.

Nazalost evo poruke koju sam dobio kada sam hteo da kupim Fallout Tactics:

*** We're sorry. This item can't be shipped to the country you selected. You can enter a different shipping address above, or you can remove the item from your order by changing its quantity to 0, then clicking the Update button. ***

Istu poruku sam dobio i kada sam hteo da narucim u pre-orderu Half-Life 2

Izgleda da su nam opet uveli sankcije :D
Moj drugar je pre par meseci preko amazona kupio neku strucnu literaturu iz
oblasti hirurgije.Mislim da je na posiljku cekao 15- tak dana .Nije amazon jedini
koji vrshi online prodaju igara, ako imas kreditnu,prosetaj malo po netu ima ih koji salju robu i u nase krajeve.
A ti bash zapeo za originalima... :-devil-:

Poslednja izmena:
ZverBre je napisao(la):
Izgleda da su nam opet uveli sankcije :D
Moj drugar je pre par meseci preko amazona kupio neku strucnu literaturu iz
oblasti hirurgije.Mislim da je na posiljku cekao 15- tak dana .Nije amazon jedini
koji vrshi online prodaju igara, ako imas kreditnu,prosetaj malo po netu ima ih koji salju robu i u nase krajeve.
A ti bash zapeo za originalima... :-devil-:

Nisam probao za druge artikle njih mozda salju. Nemam kreditnu, za sada trazim nekog ko ima, a ja da mu platim , a ako niko nece onda cu da se raspitam oko vadjenja, mada nisam zaposljen pa ce to ici malo teze.

Sto se originala tice, pa dosadila mi piraterija a ima naslova koje stvarno zelim da imam u originalu.

Starijih igara ima u extremeu, imaju kompletan cenovnik i spisak na sajtu, jedino sto nemaju sve odmah ali mozes da ih cimas da nabave.

Za Extrime znam, vec sam narucivao neke stvari, ali kao sto gore rekoh izbor im je slab kako za nove tako i za stare stvari.

Jel si skinuo cenovnik sa sajta? Ne bih rekao da je izbor slab, imaju dosta kojechega (osim ako ne trazis takve raritete kao sto je Pokemon 29: The Return of The Dragon :d )

za half-life na amazonu stoji da salju samo unutar US

potpuno su različita pravila/ograničenja za literaturu, filmove, muziku i softver, a što se tiče izvoza iz USA i slanja u "neprijateljske" zemlje..

probajte amazon.de ili amazon.co.uk, možda tamo ima šanse..

uzgred, visa electron je namenjena kupovini na kasama sa elektronskim čitačem i podizanju para iz bankomata, a za kupovinu na internetu je visa virtuon..

co.uk ne moze a na de se nisam snasao jer ne znam nemacki, pa ako nekom nije tesko da proba bio bi mu zahvalan.

Nemoj dzabe da se nadas, nijedan iole ozbiljniji shop ti nece ovamo poslati igre ili software. Problem je sto se to tamo tretira kao "napredne tehnologije", pa npr. evropski sajtovi smeju da ih prodaju samo u okviru EU, USA samo na teritoriji USA...
Dakle, ili nadji nekoga da ti odnekud donese zeljene igre, ili jednostavno trkni do Budimpeste, gde je izbor osetno veci (mada je i tamo tesko naci neke raritete i/ili bas matore naslove). Ako planiras da pazaris vise igara, 20-ak eura za povratnu kartu autobusom (iz BGD) ne bi trebalo da predstavlja problem, I guess.

Poslednja izmena:
Pa iz Nisa sam a i da bijem toliki put i jeste mi problem.
Izgleda da oni i nemaju bas neku volju da suzbiju pirateriju u ovim krajevima.

samo jedan savet.. nemoj dzabe bacati pare na oroginalana fallout tactics jer ne zasluzuje ni 5 evra koliko ovde koshta.. jedino shto dobijash kupovinom originala ove igre je igranje u multiplayeru (mada koliko se ja secam probao sam i sa kopijom i radilo je preko gamespy-a ok :) s tim shto je gameplay u multiju ochajan)...

pozdrav

Ma meni nijedan Fallout nikada nije bacanje. Imam ih ja sve ali zelim da imam originale. Lepo pise u nfo fajlovima crackerskih grupa "If you like game, buy it".

@g jer se prezivas mozda Glibota?

milos1985 je napisao(la):
Izgleda da oni i nemaju bas neku volju da suzbiju pirateriju u ovim krajevima.
E kad ne bi bilo te piraterije, ne bi ni znao za te igre koje hoćeš da kupiš...

To svakako ali od kako imam previse igara na raslopaganju, mnogo mi je teze da se zaista zagrejem za neku od njih i cesto se nalazim u situaciji da jednostavno ne znam sta da igram. Voleo bi da su originali igara (novih) recimo 800-1000 din, i onda bi igrao jednu dve igre mesecno, ali bi ih stvarno igrao i triputa bi razmislio prenego da je kupim.

slazem se.....ali po trenutnim cenama jedina original igra za koju cu dati pare jeste
HL2.

...rece vidovita Zorka :d

Ja mislim da je najgori sloj ljudi onaj koji kupuje originalne igre...

*Ja koristim(igram) samo OEM igrice...:)

Ma ja imam 400 oem naslova i sada zelim da se legalizujem malo. Trazim igre koje zaista volim i postujem, a to je pre svega Fallout serijal i jos nekoliko naslova.

Svasta, pa Fallouta imas po Beogradu na raznim mestima za 600-800 dinara.

Pa lepo si rekao u Beogradu. Ja ga u Nisu nisam mogaso naci, a jedina prodavnica ciji sam fon naso je plato i oni su imali samo 1. deo koji sam tamo i kupiio, a sada trazim 2. deo i tactics, pa ako znas gde ih ima, ti pisi. Najbolje bi bilo da se nadje neka dobra dusa koja bi mi kupila i poslala pouzecem. Pa ako ima neko neka pise.

pa ne slazem se sa tobom da je izbor igara u platou bedan pogotovo u prodavnici u knezu...imas jos originale i u ips-u[kao sto vec zans] i u knjizari papirus na terazijama...ima i nesto malo pc igara[i malo vise ps2] u M2 u grcica milenka...imas i u nekim prodavnicama u piramidi na novom bg-u...ako se setim jos necega reci cu ti...

Al se przite... imam dosta originala (igara) i iskreno jednako skupljaju prasinu kao i ostali diskovi u kuci... sve je to potpuno ista stvar... u stvari veci je cim jer moram da se snalazim kako da mi te igre rade bez CD-a za jer mrzim stalno ubacivanje diskova.

Kad vam jednom na polici bude bar 10-20 originala shvaticete da razlike i nema (ko jos cita uputstvo za igre koje inace dodje uz svaku 4. igru, ostale to i nemaju?)... dotle mislite da je to nesto posebno... da bar imam neki net imao bi mozda neke koristi od toga ovako...

@ Voodoo: Je drugi deo ima za 500 din? Video u radnji ili na sajtu??? Kako se moze do toga? Bi li ti to mogao da kupis i posaljes ili da mi direktno oni posalju? Jem salje taj home market pouzecem? Jer imaju jos nesto?

@ urban: ma sve je to lepo ali ja san iz Nisa i ne mogu da dodjem i obilazim prodavnice, pa bi mi znacilo konkretno sta gde ima, i da li salju pouzecem ili da mi neko drugi kupi.

@ Mare: Pa pre svega zelim da podrzim proizvodjace i odam im pocast. Ne zelim ja da imam originale svih igara koje sam odigrao. A i volim da igram on line na legalnim serverima, konekcija mi nije problem. Zatim je i instalacija patcheva sasvim normalna.

Nazad
Vrh Dno