Šta je novo?

Kako do normalnog neta sa kozom na ledjima?

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
Elem, potreban mi je net protoka barem 2/2Mbps pa me interesuje zna li neko neki nacin da dodjem do takvog neta? Wireless u mom gradu je kao i u vecini mesta neupotrebljiv jer lokalni provajder bi da stavi 17 mil korisnika na jedan takav link. Konkretno me interesuje postoji li neka ponuda telekoma za tako nesto a da o5 cenovno bude u okviru zdrave logike, znaci nisam u mogucnosti da placam 50-100000 mesecno. Nesto sam citao oko onog direktnog pristupa internetu ali ja tu nista ne razumem a i deluje mi da je to tako namerno napisano ili onaj sto je pisao nema pojma o cemu se zapravo radi. Pouzdano znam da korisnicki servis u mom gradu nema pojma o internetu a kamo li o necemu sto nije klasican ADSL pa postavljam temu u nadi da neko na benchu ima neku informaciju ili ideju.
Thx:)

Nazalost, od marta meseca kada si imao isto ovakvo pitanje pa do danas se nista nije promenilo.
I dalje je najisplatljivije resenje adsl/cable internet pristup, a sa obzirom da u Vranju nemas SBB ostaje ti samo ADSL.
Direktan pristup kod Telekoma i dalje kosta preko 50k dinara mesecno za navedenu brzinu + sto je trosak za potrebnu opremu u tom slucaju dosta veći nego kada bi se odlučio za dva adsl paketa sa dual wan ruterom.

za takve brzine odgovor je jedino p[onuda wless provajdera , ali ako nemas nekog u gradu ko ce to ponuditi , druge opcije nemas . kod nas je bilo beotyel wless koji je pre imao takve pakete 1/1mbps , 2/2 mbps itd ... cene nije bas da su bile velike... kod adsl/cable , toga nemas a da uzmes one velike 16mbps DL /nesto malo UL nije nikako isplatljivo , tako da za sada nemas nista . koliko ja kontam tebi je bitan UL , a toga u srbiji nema :) ... a i da ima za neke normalne pare tesko ! tako da od toga nista :D

*** bilo je jače od mene :D

Jamaica_Man_Riding_with_a_Goat_on_His_Back.jpg

lik nema sta ,taman su brzine adsl u Srbiji poput ovog jadnika sa kozom na ledjima..mada on i brze ide ...

*** kad taj moj posao pripremam jos od marta meseca. Nego, biste li mi preporucili neki ruter koji radi load balancing ili mi je bolja varijanta da idem preko mikrotika u slucaju da uzmem i adsl i wireless. Mislim da cu cenovno da prodjem jeftinije preko mikrotika.

mozes sam dici neku od linux distribucija koja radi to. proguglaj, ima ih dosta a usglavnom su ili free ili imaju neku smesnu cenu :)

Jeftinije ti da kupish mikrotik board za 50e ;)

uzmi 750 ;)

plati nekom da ti namesti. ne znam shta zhelish
Ako zhelish samo load balancing...kupi gotov dual wan ruter i tebi i ostalima cje da bude lakshe

Vrh Dno