Šta je novo?

kako do ms-dos-a u botu??

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Pozz,

treba mi da udjem u ms dos ali dok botuje. Da bi fleshovao bios ploce moram da udjem u ms-dos (ali ne iz wina) i pokrenem afudos (za asus). E sad... nemam flopi vec samo flash drive. Postoje i drugi nacini da se fleshuje bios ali ova ver biosa moze samo iz afudosa... ne pitajte zasto jednostavno je tako. Da li moram da napravim bootabilnu fleshku?? Kako to da uradim, iz wina preko formata ne moze... jel postoji uopste neki nacin da se udje u ms dos??
grrrrrrrrr..... stao mi mozak, ne mogu nicega da se prisetim sta bih mogao da uradim....😡

ja mislim da se to pokrece kombinacijom tastera, a ne iz dos-a...
Bar je bilo tako na mojoj ploci...
Probaj da procitas manual ploce...
A ako ne, napravi start-up flash umesto flopija, pa zabutuj sa njega...

Ja imam istu ploču i nikada mi nije bio problem flešovanja biosa iz windows-a.Koja je to verzija a da mora da se flešuje sa afudos-om?

Iz boot-a ne možeš da uđeš u dos, pošto klasičnog dos-a u XP-u nema.Imaš EZ-flash utility, ali on kod 1001 bios-a (verujem da nju pokušavaš da flešuješ) ne bi trebao da se koristi.
Slobodno flešuj iz windows-a, ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Ja imam istu ploču i nikada mi nije bio problem flešovanja biosa iz windows-a.Koja je to verzija a da mora da se flešuje sa afudos-om?

Iz boot-a ne možeš da uđeš u dos, pošto klasičnog dos-a u XP-u nema.Imaš EZ-flash utility, ali on kod 1001 bios-a (verujem da nju pokušavaš da flešuješ) ne bi trebao da se koristi.
Slobodno flešuj iz windows-a, ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

To bre majstore... provalio si me, u pitanju je 1001... KAKO IZ WINA?? Inace imam vistu... jel Asus Update utility???

Jes', baš taj.Pokreni ga kao administrator da ti ne bi pravio probleme (run as administrator).

pa bre brate... pa ja i jesam admin na mom kompu...

A zasto ne flashujes iz "EZ Flash 2"? Nema potrebe da ulazis u DOS. Samo snimis BIOS na flash disk i sa Alt+F2 udjes u pomenuti EZ Flash 2. Pogledaj uputstvo za plocu - poglavlje 4.1.3.

A da vas pitam nesto...Uuuuuuzaaasnoo mi se igra Warcraft1, koji u xp ne moze da se pokrene...E sad, imam jedan hdd viska, jednu particiju na njemu bih formatirao u fat32, i sibnuo mu samo DOS i Warcraft...Pitanje je...

Kako iz XP snimiti dos na particiju? 🙂 Nemam ni disketnu jedinicu, ni opticki drajv u kompu...naravno, sistem (HAH! sistem!) bih bootovao sa tog dos hdd-a 🙂

fala gadafi 😀

A zasto ne flashujes iz "EZ Flash 2"? Nema potrebe da ulazis u DOS. Samo snimis BIOS na flash disk i sa Alt+F2 udjes u pomenuti EZ Flash 2. Pogledaj uputstvo za plocu - poglavlje 4.1.3.

joooooooj majko... cenim sto zelis da pomognes ali trebas da procitas dobro pitanje... ne moze da se fleshuje preko ez flash-a odnosno mora iz dosa ili... kao sto rece kolega 😉 moze i iz win-a...

U pitanju je najnovija verzija 1001 koja nece da se fleshuje preko ez-a... vidi asusov sajt....
Pozz

Izvini Arko986, nisam detljno procitao sve sto si napisao.

Nazad
Vrh Dno