Šta je novo?

Kako do kvalitetnije slike?

tanurdzics

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2011
Poena
159
Prvo da objasnim kakav mi je setup kuci, pa da vidimo da li je nekako moguce doci do kvalitenije slike na lcd televizoru.Imam SBB D3 paket, i signal koj mi dolazi od napolje, znaci jedan coax kabel delim na dva signala, za jednu i drugu sobu.
Na jednom tv mi je digitalni sbb decoder, i na tom televizoru imam digitalnu sliku, sa svim svojim prednostima, i ovaj tv se nalazi u dnevnom boravku. Na drugom tv koji se nalazi u drugoj sobi/spavaca, inace zivim u zgradi, tamo imam obicnu, analognu televiziju, takodje sbb, nadam se d ame razumete. U toj drugoj sobi/spavacoj mi je i racunar sa internetom, i tu se nalazi ceo hi fi sstem , sto bi neki rekli mans room.Posto vecinu dana provodim u drugoj sobi, gde mi je i racunar+hi fi sistem, tu bih zeleo sto kvalitetniju sliku na tv.
Mnogi ce predloziti da zamenim mesto dig decoderu, i da ga prebacim u mans room, medjutim to nije izvodljivo, i ostali ukucani bi da koriste blagodeti dig televizije.
Meni je pala ideja da , recimo, kupim tv karticu, ubodem je u racunar i da odatle sliku prebacim, sto inace i radim, preko hdmi kabela, na televizor.
Medjutim, u racunaru nema mesta da se ubode u pc slot kartica, zbog toga sto je grafulja mrcina i zauzima dva slota /Ati radeon 6850.
Da li neko ima ideju kako da resim problem, da li ima tv kartica koja je externa, ili nesto slicno....

ja mislim da ces preko tv kartice dobiti samo losiju sliku, barem iz svog iskustva pricam... nije to to kada se pusti na kompu, uvek mi je izgledalo losije nego na tv-u.... TV ima svoj "softver" ili kako da ga nazovem za filtriranje,ciscenje,sredjivanje slike.... mada to zavisi od tv-a...

Nacionalni + Prva Plus, Cinemania, Ultra, SK1, N1, Studio B, Rtv 1 i 2 uz to ide i RTS HD i RTS 3, mozda sam neki propustio ali to je to.

Jedina varijanta da gledas i ostale kodirane je neka DVB-C karta sa CI pa da dokupis njihov Cam ali takve karte su koliko ja znam uglavnom interne. Ne znam za neku externu a da ima da se kupi kod nas.

Sad samo predlog ali ne znam kako u praksi izgleda D3Go (kvalitet)

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovoru.
Znaci ako sam dobro ukapirao treba mi tv karta koja podrzava DVB T2 signal , po mogucstvu da je USB konekcija na komp, u tu kartu ubodem coax kabel, a preko hdmi konektora signal posaljem na lcd tv...

Ne, treba ti karta koja ima DVB-C signal (gde C oznacava Cable a T ili T2 terestial ili zemaljski da tako kazem)) a ova koja je spomenuta prihvata oba

Kod SBBa je bilo nesto sto su oni zvali D3 kuca, za vise televizora, ne znam koliko naplacuju tu uslugu (ako jos uvek postoji).

Za skuplje pakete su davali (valjda na koriscenje) i powerline adaptere.

Najlakse uzmi MAG 254(sa protokolom) sa KP spoji ga LAN-om i uzivaj.

A da li taj tvoj TV ima slot sa strane za karticu?

Sbb ima opciju D3 Cam.
"... CAM (Conditional Access Module) omogućava pristup svim digitalnim kanalima bez upotrebe dodatnih uređaja (STB). CAM vrši otključavanje kanala dok su sve ostale funkcije, kao što su EPG (do 3 dana unapred), podsetnik i razna druga podešavanja zavisne od samog TV uređaja..."

Nisu napisao kakav je tv u drugoj sobi (gde ti je hifi sistem).
Najbolja varijanta je usluga D3kuća što je u stvari dodatni d3 risiver koji bi povezao sa tim tv uređajem i imao sve blagodeti digitalnog programa. Mislim da bi mesečno plaćao dodatnih 290 dinara za dodatni risiver. Druga varijanta, ako tv ima CI slot, je ugradnja kartice sa CAM modulom (SBB daje sve to). Ne znam koliko kosta mesečno to ali ima jedan + i jedan -.
+ koristiš daljinski od tv-a
- nemaš uslugu 72h.

Шта год да је, за други телевизор је потребан други уређај, да ли само cam модул или цео Д3 и онда ћеш да имаш исту слику као на првом. Све те комбинације са теве картицама не служе ничему јер ћеш да добијеш тих 16-17 канала који нису HD (не знам да ли је RTS HD на том списку аил и ту имаш пар HD програма недељно, углавном спорт) и онда скоро ништа од боље слике. Уплатиш неку таксу за прикључење типа 2к пара и после плаћаш ренту или узмеш неки додатни пакет и кошта око 200 кинте месечно.

Шта год да је, за други телевизор је потребан други уређај, да ли само cam модул или цео Д3 и онда ћеш да имаш исту слику као на првом. Све те комбинације са теве картицама не служе ничему јер ћеш да добијеш тих 16-17 канала који нису HD (не знам да ли је RTS HD на том списку аил и ту имаш пар HD програма недељно, углавном спорт) и онда скоро ништа од боље слике. Уплатиш неку таксу за прикључење типа 2к пара и после плаћаш ренту или узмеш неки додатни пакет и кошта око 200 кинте месечно.

Moze sa tim svasta da se radi, napr ja imam dve DVB-C karte, jednu sa CI i kada je tako moze da se digne sve na Kodi (Simple IPTV ili DVBViewer klijent) ili gleda na telefonu, VLC-u sa drugog PC-a, Smart TV-u ...

Nesto mogu da se slozim, napr TV je sigurno najbolje resenje CAM u TV i nista to ne moze da zameni, ali onda nema daljih igranja TV i to je to.

Edit:
Posto je covek vec na paketu ne mora da ide na D3 kucu moze da uzme D3Go i tako upari jos tri mesta (tablet, telefon, PC ..) ali rekao sam ne znam kakav je kvalitet slike na D3Go-u posto ga nemam.

Poslednja izmena:
Covek pita za drugi tv. Na d3go kad se razvuče na veći ekran, SD kanali su muljavi. HD je nešto bolje.

Nazad
Vrh Dno