Šta je novo?

Kako do IT dogadjaja

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
Interesuje me kako se ide na neki IT dogadjaj i sta je potrebno za to.

Da li je dovoljna moja zelja i dobra novcana situacija ili su potrebna "vise" sile za to.

Vecina sajmova se odrzava van nase zemlje, pa pretpostavljam da je potrebno izvaditi vizu! Prilikom vadjenja vize, da li je potrebno priloziti neke "posebne" papire da je svrha posete te zemlje samo zbog IT sajma ili se dovijati da imam rodbinu tamo i traziti neko garantno pismo!
Interesuje me i da li se moze posetiti neki dogadjaj, tipa prezentacije nekog "vruceg" hardware-a?
Tu se uglavnom zovu pripadnici 7-me sile ... novinari! A sa tim u vezi, da li je dovoljno biti neki "obican" novinar tipa pises neku kolumnu o javnom preduzecu u lokalnim novinama ili je potrebno da si novinar u jakom IT magazinu?

Nadam se da nisam nesto "smoreno" pitao :)

E ovako da ti objasnim...
Uglavnom ti treba pozivnica neke vece firme koja ima svoj "stand" na odredjenoj manifestaciji.
Potrebno je izvaditi vizu,potrebni su "posebni" papiri u zavisnosti od zemlje u koju ides,npr za Italiju je potrebno:potvrda da si u radnom odnosu,m2 i m3 obrasci,zdravstvena knjizica,putni nalog,listing iz Fonda PIO,potvrdu o 50 eura na dnevnom nivou i fotokopiju pasosa i jedna slika.
Za Nemacku je nesto jednostavnije.
Ovo sve pod uslovom da te kao firma salje na sluzbeni put,a samo preko firme mozes dobiti i pozivnicu tako da je to to.
Kao privatno lice nemam pojma sta treba od papira.

Kako za koju zemlju...
Za CeBit i slicne vece manifestacije nase agencije organizuju, i one sve sredjuju. (skupo naravno u tom slucaju)
Ako se registrujes za manifestaciju sam, onda moras biti u radnom odnosu ili student da bi dobio vizu.

Nazad
Vrh Dno