Šta je novo?

Kako do bilo kakvog interneta bez fix. telefona?

dulenator

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 + AC Liquid Freezer III 420
Matična ploča
ASRock B650M Pro RS
RAM
2x16GB Silicon Power SP032GXLWU60AFDE
GPU
AMD Radeon RX 6800 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
Antec HCG Gold 850W
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
Acer S273HL + TCL 75C735
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Ostale periferije
Logitech F710
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Nalazim se u naselju kod aerodroma i verovatno vecini poznate autokomerc karting staze. Telefon je dobilo 80% ljudi u kraju, a ja sam (naravno) ostao u onih 20% i cekam vec pola godine (a pre toga 3 godine) da telefon stigne. Posto su mi ljudi koji rade u telekomu rekli da su sanse da dobijem uskoro telefon male, hteo bi da na neki drugi nacin dodjem do internet konekcije, a da ne moram da kradem od komsije tel. liniju. :)
Raspitivao sam se za razne varijante, ali se uglavno sve svodi na nedostupnost signala u tom kraju. Ako neko ima neki predlog, nek' kaze odmah. :p
Hvala unapred, sta god da bude.

Tri varijante:
Bezicni
Kablovski
Satelitski

Cetvrto nema!

Poslednja izmena:
Gledao sam sve tri moguce varijante. Posto nemam cest pristup internetu, nisam nasao nijednog provajdera koji nudi satelitski internet, a za wireless nisam nasao nekog koji ima domet do moje zabiti. U svako slucaju, zakazao sam proveru signala kod Optikoma, pa sta bude.
Hvala na informacijama. Ako neko ima jos nekog provajdera, neka se javi.

GPRS previse skup za nesto sto ti nije BAS neophodno.

Ne moze satelitski net zaboravi. Odmah. Sem ako nisi pun ko brod.
Za jednosmerni satelitski link ti treba satelitska antena i SS2 za downlink, ali ti treba i modem (ili bilo koja druga konekcija) za uplink. A kad vec imas neku drugu konekciju sta ce ti sat-net.

Za dvosmerni satelitski link ide jako skupa oprema (a cini mi se i neka dozvola od vojske - ili su me tripovali ortaci), ali onda mozes da imas net i u totalnoj nedodjiji, bitno je samo da imas signal satelita.

Posto nemas fon, verovatno je da nemas ni kablovsku Tv (jos uvek), pa i na cable mozes trenutno zaboraviti...

Jedino ti ostaje wireless, ali samo ako signal sa nekog provajdera "dobacuje" do tebe...

Poslednja izmena:
Ukoliko imaš optičku vidljivost i ukoliko provajder održava kvalitet signala svog AP-a, uz iole poštenu opremu (primera radi, ja sam "poštenu" opremu prodao za 80e, sića) radiće ti wireless, bez obzira na udaljenost.

Poslednja izmena:
Kao sto kaze Bane® ako imas opticku vidljivost uzmes hyperlink 24dB + recimo planet wap4033 i ne bi trebo da imas problema

Wireless je definitivno trenutno najbolje resenje za tebe...
najbolje je da se raspitas malo i po komsiluku, da li je neko vec prikacen i kakvi su utisci...
srecno.

Prijavio sam se za koga sam sve stigao, pa sad cekam da se izredjaju sa testiranjem i cenama. Inace kod mene u kraju 10-ak ljudi ima komp, od kojih dvoje koriste po malo i to kad ih nateras. :type: :whip: Probacu nesto, pa sta bude.
Hvala i pozdrav.

Puno puno sreće sa navedenim providerima wireless-a, pogotovo ako se sa Optikom-om uhvatiš u kolo :mad: A i činjenica je da je i taj deo grada prilično zagušen na 2,4GHz.. Dok čekaš, možeš povezati komp sa mobilnim (USB ili BT), za 3 minuta uz teh.podršku mobilnog operatera podesiti internet preko GPRSa i vozi. Jeste isključivo za neki chat i lagani surf zbog brzine i cene, ali za prvu pomoć je to to.

Nema šta da mi se sviđa ili ne. Jednostavno cenim profesionalnost i(li) fer odnos, a ni jedno ni drugo nisam našao kod njih. Da pojasnim; profesionalnost - korektna montaža, poštovanje klijenata, dogovora i dogovorenih rokova; fer odnos - iskreno objašnjenje šta je dovelo do nemogućnosti da se ispoštuje klijent, bez dalje prazne priče, lažnih obećanja i nebuloznih objašnjenja

I ja imam slican problem.Imam glupi spori modemski internet!Wireless ne mogu da uvedem jer nemam opticku vidiljivost sa antenama provajdera.Nemam kablovsku televiziju (imam Total TV) jer zivim u kuci,tako da i to otpada.A spadam u mali broj Pancevaca koji su jos uvek na staroj centrali (imam dvojnika) tako da ne mogu da uvedem ni ADSL.Jedino mi preostaje satelitski,ali ne znam kojem provajderu da se obratim.
Pa ako nemo mozda zna koji provajder pruza satelitski internet i koje su cene bio bih mu zahvalan da mi kaze.

Nazad
Vrh Dno