Šta je novo?

Kako do 50 Mbps ?

krsh

Cenjen
Učlanjen(a)
09.04.2014
Poena
160
Elem udaljen od centrale 500m.Da bi dobio 50Mbps po Telekomi mora da bidnesh ispod 250m udaljen.

U ruteru sledeca situacija

1Q8NYsG.png

Po ruteru moze 50 ladno,al kako ubediti babadjevojku na shalteru da gi ih pusti.Uskoro mi istiche ugovor sa Telekomama,pa bik voleo da dobijem 50Mbps u novom ugovoru.

Pomaze li kako pisanje molbi,zahteva itd.

Ako je neko od Drugara imao slicno iskustvo i uspeo da dobije 50Mbps neka se javi - necu mu nishta.

Unapred zahvalan.

Pozdrav Drugari.

To je maksimum specifikacije. A taj limit za udaljenost od centrale je zastarela suvišna tehnologija. U koju su bačene pare, umesto da u pošli sa optikom koja se dugoročno više isplati i ne pati od tih limita.
Ukratko nema šanse ako si udaljen više od toga što kažu.
Jedino ako imaš nekog drugog provajdera u svom komšiluku kablovski internet ili direktno optika.

Znaš kao što ja pričam da digitalni audio ne pati od problema koje imaju ploče. :D

E sad ako sam te razumeo Mrachni hebo me ceo svet.

Iako u ruteru stoji procena da moze ipak ne moze.Znachi na 249m moze,a na 251m ne moze.Nije mi bitno svih 50,moze i 40 i kusur.

I ne diraj mi plojke i lanpe.Jedino tako mer da slushash "plemeniti" stereo zvuk.

Podnesi zahtev za Net50 i mislim da ćeš dobiti.
Ja sam udaljen 750 m od centrale i odobrili su mi u decembru. Nisam imao nikakvu vezu. Radi OK.

Doduše Wikipedia kaže da VDSL2 može 50Mbit do 1km...

Podnesi zahtev za Net50 i mislim da ćeš dobiti.
Ja sam udaljen 750 m od centrale i odobrili su mi u decembru. Nisam imao nikakvu vezu. Radi OK.

Zahtev podnosim u poslovnici Telekome ili preko mail adrese ?

Parica je ok,skoro su mi nesto dzarali i procena iz rutera za max brzinu se popravila znachajno.

Problem je proci tu babadjevojku u poslovnici,stalno mi pravi probleme.Tako je bilo i pre 2 godine za adsl gde je tvrdila da ne moze 20mbps preko 250m i naravno da je moglo.
Silu jada vidish dok prodjes te birokratske procedure u ovim selendrama,jer oni koji rade u poslovnicama Telekome ne razlikuju ruter od meshalice za beton.

Zahtev podnosim u poslovnici Telekome ili preko mail adrese ?

Parica je ok,skoro su mi nesto dzarali i procena iz rutera za max brzinu se popravila znachajno.

Problem je proci tu babadjevojku u poslovnici,stalno mi pravi probleme.Tako je bilo i pre 2 godine za adsl gde je tvrdila da ne moze 20mbps preko 250m i naravno da je moglo.
Silu jada vidish dok prodjes te birokratske procedure u ovim selendrama,jer oni koji rade u poslovnicama Telekome ne razlikuju ruter od meshalice za beton.

Jel moze preko telefona da se podnese zahtev? Ili preko portala Moj Telekom?

Zahtev podnesi "On-Line" na portalu mts ili pozivom na telefon, nikako ne gubi vreme po ekspoziturama, jer, sam si rekao u prvom postu:
al kako ubediti babadjevojku na shalteru da gi ih pusti.
Uloguj se na mts.rs, ili poziv na 0800 100 100

Poslednja izmena:
Slabljenje signala VDSL / VDSL2 u odnosu na udaljenost od centrale, testiranje je vršeno u Sloveniji:

sinhronizacijske-vrednosti-VDLS.jpg

Stanje telefonskih bakrenih (parica) kod nas je nesto losije nego u Sloveniji tako da lepo mozete videti koji su maksimumi konekcije na odredjenoj razdaljini od centrale.
Ako uzimate uz uslugu interneta i IPTV, vasa konekcija sa centralom mora da izdrzi jos nekoliko Mbps vise od samo brzine internet paketa.
Koliko Mbps Telekom uzima za rezervu jer ne zeli da 'tera' konekciju do maksimuma, to stvarno ne znam.

U Telekom-u da rade pametni ljudi oni bi ponudili pakete tipa, 10/2, 20/4, 30/6, 40/8 Mbps.
I takve pakete na VDSL2 bi mogli da ponude svima koji se nalaze u krugu do 1km od centale ili isturenog stepena.

Poslednja izmena:
A pametni ljudi ne rade tamo. Pa tako Telekom i nema optiku do kuće.

Za FTTH nemaju oni para.
Mislim da je njih uvodjenje LTE/4G dotuklo, a u to su morali da uloze zbog konkurencije.

Iz istog razloga nemaju i pare.

Nemali leba da jedu. Ni na jednu normalnu osobu nisam naleteo u MTS, niko te ne ferma ni 5% kada imaš problem. Servis im se raspada,jedva čekam matorcima da istekne ugovor za BOX, samo više da ne gledam niti čujem od njih za "Medijska greška.(šifra: 104030)" :smash:

@krsh, mlo sam dalji od tebe, nije bilo šanse da dobijem super box, tako je namešteno u sistemu da prihvata samo do 250m. I to bi mi bila greška da sam uzeo.

Nemali leba da jedu.

:beat::beat::beat:

Poslao sam neku dupeuvlakachku poruku na webmail.Pretpostavljam da cu biti glat odbijen.

Osam godina se akam sa *****ima,svaki ugovor sve grdje od grdjeg,"tehnichka podrshka" u ovoj mojoj selendri qurcu ravna.Ja prijavio sa su mi sa cg natom zatvorili portove,oni dosli kuci da chiste kontakte na zhicama.Srecom sto znam te ljude pa me ostavise na miru,da mi i te zhice ne pochupaju.Kakvih sve sluchajeva ima ja sam josh i dobar.Komshiju josh uvek drze na ajsdienu.Nema vishe rutera pa mu jedan non stop krpache,vishe nema no shto ima internet.
Zaposlili nekake kobilchine shalterushe,lokalnih velmoza primadone da tuku u one vesele laptopove,vola u dupe da ubodu ne znaju.Malo malo pa ih curke batale pa ti kazu "Pao sistem".

U svakom sluchaju hvala Drugari na pomoci iako nam pomoci izgleda nema.

Poslednja izmena:
Telekom je ubedljivo najgori imao sam neki telenorov internet 50gb mesecno placao 1600 din trebao mi zbog nekih obaveza vise sam koristio njega dobio fino mi-fi uredjaj i bog da me vidi svugde sam imao signala i net brzine do cak 20mb/s ali prosek je bio 15-16mb/s dok upload do 2 mb/s nikad manji od jedan. Sbb je po meni mnogo bolji bar sto se tice brzina i daju kvalitetnije rutere. A podrska i azurnost tu su svi isti. Pa onda od dva zla biras manje.

I mene mici isto pitanje kao postavljaca teme kako do 50 mbps?

Evo mojih parametara a imam max 40

Upstream SNR (dB) 17.8
Downstream SNR (dB) 7.2
Upstream line attenuation (dB)8.5
Downstream line attenuation (dB)18.6
Upstream output power (dBmV)1.5
Downstream output power (dBmV)18.6
Upstream HEC0
Downstream HEC1272
Upstream CRC0
Downstream CRC3186
Upstream FEC0
Downstream FEC99

Super box ne možeš ako si dalji od 250m. Pre par meseci sam isto pisao po forumu, zvao, cimao, imao sam čak i kao neku vezu, svi su mi rekli "sistem ne dozvoljava da se odabere usluga ukoliko si dalji od 250m, tako su u sistemu podesili i ende". MTS nema mogućnosti da obezbedi net kakav reklamira, osim ako ne živite do ili u centrali njihove stanice.

Ja se razmisljam da koristim Kod kablovskog operatera FTTB. AVCom je u pitanju.

Paket Brzina (download/upload) Brzina* (download/upload) Dinamička IP
E1 10 Mbps / 2 Mbps 20 Mbps / 2 Mbps 1510.00
E2 15 Mbps / 2 Mbps 30 Mbps / 2 Mbps 2130.00
E3 25 Mbps / 3 Mbps 50 Mbps / 3 Mbps 2868.00
E4 30 Mbps / 4 Mbps 60 Mbps / 4 Mbps 3612.00

* ugovorna obaveza na godinu dana.

Meni bi i ovih 20/2 radilo radnju.
Sad koristim EUnet flat ADSL 15/1 za 1900 rsd. Njih bar kad zovem uvece ili nocu dobijem podrsku. Jedino me to sprecava da predjem kod kablovskog operatera.

Ne znam za superbox. Ali kod nas su gradskoj bolnici dozvolili da potpise ugovor za 50Mbps iako je doticna udaljena nekih 800m pesacenja od centrale. To znaci bar 800m kablova. Izlvace 30 uglavnom, ponekada 35Mbps. E sad, verovatno su dozvolili jer je bolnica. Drugaru u centru nisu dali, a udaljena mu je firma ne vise od 200m od telekoma. Ali je vise od 250m kablova, nisu hteli da razgovaraju. Dobio je 20/2 i to je to. Znaci moze, ali treba neko da dozvoli da se upise u aplikaciji, a to ne moze radnik na salteru.

Ja sam dobio taj na promociji od 50/2 za 1700din, umesto ranijeg 20/2.
Kada sam video da imaju tu ponudu odneo im stari ruter dobio novi.
Vec godinama sam kod Telekoma (od 2006 ili 2007) nema bar kod mene pucanje neta i slicno.
Mozda im je servis los? ne znam...ali nije mi trebao za sve ove godine 2x i to obadva slucaja su bili radovi sa njihove strane.
Bas sinoc sam nesto skidao zakucala brzina na ravno 5.4 Mb/s, svukao 30Gb za 1:30min. prosek skidanja bio na 4.9 Mb/s.
Jedino upload od 2 mb je mali, kilav, tacnije 1.9
Verovatno gde je tehnicki izvodljivo to radi bez problema.

Svima koji su udaljeni od centale ili isturenog stepena do 250m koliko je Telekom ogranicio za VDSL, paket 50/2 Mbps ce raditi bez problema...

meni odbili molbu za superbox udaljenost 414m. Poslao mail da razmotre opet, i potvrdili da ne može. Jedino da probam što kažete pod net 50 mada mi je čova u poslovnici rekao da ne može i 20mb na šta popizdeh. Teoretski prema parametrima mogu 80mb da izvučem, tako da nije do toga nego do njih smarača... I tako ostadeMilain na 10/1

Bzvz... dok sam bio u Srbiji u... pa nije selo al je varosica preko ADSL na 2 km od poste preko PTT net-a bez problema 16Mbs... podrska im je odlicna (bar je bila)...
A tebe zavlace za 20 a mnogo si blizi... doduse VDSL ali opet...

A mene ovde provajder njaka sto neces 200Mbs umesto trenutnih 100 za iste pare...

Pa dobro ako je tako, sto neces 200 po ceni od 100?

Mislim da nema veze selo grad ,nego udaljenost od centrale.Ja zivim u selu,na super boxu imam ,75/2,jer su nesto pogresili pa pustili vecu brzunu ,a parica mi je ok ,da moze i 100 bez problema.

meni odbili molbu za superbox udaljenost 414m. Poslao mail da razmotre opet, i potvrdili da ne može. Jedino da probam što kažete pod net 50 mada mi je čova u poslovnici rekao da ne može i 20mb na šta popizdeh.
Пробај опет код неког другог у пословници, ја сам званично на 754м па сам питао и рекли су ми да не може 50 али да би могло 20 ... што ми и није нека понуда.

Pa dobro ako je tako, sto neces 200 po ceni od 100?

Sta ce mi 200? 100 je neka zlatna sredina,jer dzaba meni 200 down kad vecina servera jedva da 100...

Ovaj primer za njakanje sam naveo kao kontrast provajdera u Srbiji i Nemackoj,jer sam isto prosao kao kolege sa salterusama koje nisu htele preko 5 Mbps pa zvao teh. podrsku i sva sreca bio super lik koji je uvideo da nisam laik i zbog njegove dobre volje pusti covek 16 Mbps na testiranje.Videsmo da je sve ok,pa covek zvao salteruse da prave nov ugovor pa ove u kontru da ne moze pa vuci potegni i na kraju nekako odradimo,zahvaljujuci coveku iz teh. podrske koji je poturio svoja ledja da bi firma u kojoj radi prodala veci paket za vise novca.... Mislim..... pa to nigde nema ***....

A kada sam dosao u Nemacku prvo sam ziveo u nekoj selendri bogu iza nogu,otisao kod prve najblize kancelarije za net provajding,izvinete,tamo nema optike ali ima V i ADSL pa mozete birati koji zelite... Daj max ADSL pa cemo videti.Ok,evo max pa ako slucajno bude problema javite se pa cemo korigovati... to je sve trajalo max 10 minuta...

Nazad
Vrh Dno