Šta je novo?

Kako da ...

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
945
u Mailu podesim da primam vesti sa B92 sajta. Moze isto i za Thunderbird. Nikako ne mogu da se snadjem. Svojevremeno mi je na Win-u sve funkcionisalo bez problema, sad nikako da se snadjem kako se podesava :( Inace. koji je dobar news reader a da radi na Tigru ?

10x

RSS vesti možeš da čitaš direktno u web browser-u. Ako neki sajt ima RSS feed pojaviće se RSS oznaka u adress bar-u browser-a. Sajt B92 nema RSS na početnoj stranici već sve podstranice (Biz, nekretnine, kultura...) imaju posebne feedove. U Safari-u samo klikni na RSS oznaku, a potom nađi komandu "Subscribe in Mail" i klikni. Dobićeš u Mail-u taj RSS feed. Firefox ne podržava ovo.
screenshot1rm.pngscreenshot2xi.pngscreenshot3xt.png

Poslednja izmena:
Znam da moze direktno u browseru, tako mi je trenutno podeseno, ali mi vise odgovara da dobijam news na mail, barem sam do skora tako radio.

Btw po meni ti je najbolje resenje gugl rider. Imas ga stalno svuda sa sobom - uvek je u syncu i ne opterecuje ti mail

Znam da moze direktno u browseru, tako mi je trenutno podeseno, ali mi vise odgovara da dobijam news na mail, barem sam do skora tako radio.

Pa i objasnio sam ti u gornjem postu u reči i slici kako da ubaciš vesti u Mail.

Poslednja izmena:

Znam koji su feed-ovi ali mikako u mailu ne mogu da nadjem opciju add RSS feed. Koristim verziju Maila 2.1.3 :wall:

E da, da li mogu da se vrate poruke koje su izbrisane iz Thunderbird-a i uradjen Empty trash ?

Iz koje kante su izbrisane poruke. Ako je iz kante Thunderbird-a možda je moguće da ih program nije obrisao i da se mogu nađi negde u folderu tvog account-a (Library). Ako su obrisane iz sistemske kante u dock-u onda ih ne možeš vratiti bez nekog dodatnog softvera. E sad, ako postoji takav softver diskutabilno je da li ih može povratiti. Za windows postoje takve aplikacije od kojih je jedna meni spasla izgubljene digitalne fotografije sa crknutog hard diska (ali sam morao da pravim image tog diska sa dos programom na praznoj particiji novog harda, pa da ga obrišem i onda skeniram sa tim programom)

Ovde dolazi u diskusiju jedna karakteristika Unixa kojom se Apple (a i ostali Unix-i i unixoliki) hvali, a to je automatska defragmentacija. Baš zbog ovoga sâm sistem može da smanji mogućnosti povraćaja permanentno obrisanih podataka jer može da upiše podatke u prazan prostor odakle su obrisani fajlovi i time prepiše zaosatle podatke iz kojih se fajlovi mogu oporaviti. Znači šanse bi trebalo da sumale i ovo bi u ovakvim situacijama od minusa postao plus za Windows, a minus za Unix.

Obrisane su iz kante TB-a. Inace sam greskom ubacio IMAP protokol umesto POP-a i pobrisao sve mailove sa GMAIL-a, jedno 6000 njih, a imam puno bitnih, pa ne znam sada kako da ih vratim :(

Nasao sam u Library folder Thunderbird i u njemu podfolder imap.googlemail.com sa fajlovima ukupne velicine oko 150mb. Kako da ih vratim nazad ?

Čudno, u Google-ovim uputstvima piše da oni preporučuju IMAP pristup.

Ja sam podešavao account u Mail-u po Google-ovom uputstvu koje postoji za sve glavne e-mail klijente, pa i za Thunderbird. I više puta sam pokušao da obrišem poruke iz foldera koji predstavljaju foldere na serveru, ali svaki put su nestajale da bi se pri sledećem pokretanju ponovo pojavile (to jest nisu ni bile obrisane sa servera).

Evo ti neka od mojih podešavanja pa uporedi:Screen shot 2010-02-05 at 5.55.16PM.png

EDIT: E, a kakvi su to fajlovi, jel ih ima mnogo? Ako su to individualne poruke probaj neku od njih da otvoriš u TB-u. Ako 'oće to onda probaj više njih da ubaciš u otvoren TB, pa ako to prođe onda uradi tako za sve.

Poslednja izmena:
Obrisane su iz kante TB-a. Inace sam greskom ubacio IMAP protokol umesto POP-a i pobrisao sve mailove sa GMAIL-a, jedno 6000 njih, a imam puno bitnih, pa ne znam sada kako da ih vratim :(

pogledaj da ti obrisane poruke nisu zavrsile u TRASH folderu na google mailu?

pogledaj da ti obrisane poruke nisu zavrsile u TRASH folderu na google mailu?

Nisu, posto sam odradio empty trash u TB-u. Inace sam vratio sve poruke tako sto sam iz Library-a importova poruke u Mail i sve su tu :banana: E sad, hteo bih da ih vratim na Gmail, li pretpostavljam da je to nemoguce :smash:

ako poruke nisu na nekom mail serveru (POP3/IMAP) ne mozes da ih importujes u gmail... :/

Nazad
Vrh Dno