Šta je novo?

kako da "utisam" komp

hellboy

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2005
Poena
304
pozdrav! trenutna konfiguracija mi je:

procesor: AMD athlon 2500+
ploča: msi k7 n2delta2, mislim da ostalo nije bitno...
oznaka koja je na kuleru: "T.I.T.I" i ispod piše "Dr. Thermal

problem je sledeći, KOMP MI JE JAKO BUČAN, mislim da je to to coolera pošto kad preko programa speedfan smanjim brzinu (ugasim ga) kom se UOPŠTE ne čuje, a ovako se čuje kao turbina :D

ne znam tačno koja je marka coolera, ali me zanima jel ima nade da se to malo sredi?
kada ga ugasim u "speedfan-u", procesor odmah počinje da se greje tako da to nije rešenje... neka druga ideja??? :d

hvala unapred :wave:

Probaj prvo da ocistis kuler, ako se i dalje cuje ti ga zameni.

Mislim da sam i ja imao taj cooler ali na grafickoj(buzdio sam nesto pa mi jeon bio najjeftiniji), e sad ako je to 7-ica debljine 1-1,5 cm moze da ti se necuje ako je stavis na 7v, ali onda neznam kakav bi protok imao. Bolje kipi neki tisi cooler za 400-500 din nego da se cimas oko prevezivanja. Mada imas u biosu opciju (neznam tacno kako se zove a imao sam slicnu) da ti smanji broj obrtaja coolera pa probaj prvo sa tim.:wave:

Ma batali budzenje i kupi novi sa većim ventilatorom i nećeš ga ni čuti.

Jos jedan glas za Spire WhisperRock IV

sktd03a.velika.jpg

Teško da će negde naći nov Whisper Rock IV. Bar sam se ja pre 2-3 meseca ubio tražeći i nisam našao. Na kraju sam uzeo Titanov Data Cooler koji je kopija Whisper Rock-a IV.Hladnjak je aluminijumski sa bakarnim delom na mestu gde dodiruje CPU.

Poslednja izmena:
Skoro sam video u milleniumu neki bakarni, mislim da je bio za k7, skoro sam 100% siguran pa ako si iz ns-a ti svrati pa vidi dal ti odgovara, cena je bila mislim oko 1200 din, skupo *** ali je bakar, tako da mozes i malo da ga kloknes.:wave:
OVO NIJE REKLAMA

2 SoneMasina: nisam iz ns-a..

znači da tražim Spire WhisperRock IV ili...???

cooler nije skupa stavka, znači nije bitno da li će biti 400-500 više, SAMO DA BUDE ŠTO TIŠI!!!

hvala na pomoći! :wave:

Vidi STO TISI je mnogo skup sport, mozes samo da zamenis ventilator i ispasce te 400-500 din(nadji neki cooler master ili xsilence), a mozes da zamenis ceo hladnjak i uzmes neki bakarni ili sa heat pipeovima i ispasce te oko 30e(gigabyte g-power bl npr. i ostace ti za neki 775 ili amd kasnije jer ima sve retension clip-ove), ajde prvo kazi koje su ti dimenzije tog ventilatora pa da ti kazem nesto konkretnije ako mogu.

ma imate Gigabyte-ovih coolera koji pashu na SocA, a i nisu skupi....

zasto uvek mora nesto da se bunarishe sa starim coolerima?
To ti je potroshna roba bwe, baci ga u djubre i kupi sebi nov.... ,)

ahm...imao sam whisper rock, ali ne bash takav (tj cooler je takav, ali ne i sam fan, malo je...kupast)...to chudo se dere k`o sam djavo...

Ako mozes da montirash 80mm fan, uzmi cooler master 80x80 ULTRA silent...12 ili 13 db...Veruj mi na rec, 30 cm glava od njega, neces cuti nista...

kosta oko 400-500 dinara...

Mozesh zameniti i fan u napajanju, i staviti isti takav cooler master...mada sam ja samo smanjio napajanje sa 12 na 7 V...Ako imash srece i hard disk ti je tih (kao moj) i graficka pasivna, mozesh dobiti skoro nem racunar...

Pored ovog fan-a moze se reci da pasivno hladjen cpu nema sta da trazi...

Inache, sempron 2400+ klokovan na 2800, normalan rad 51 stepen, full load 56...

Nazad
Vrh Dno