Šta je novo?

Kako da uradim u Excelu nesto kao "Pick from list"

Mica

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Kako da uradim ovo u Excelu (pogledajte prikacenu sliku)

Dakle, to je moguce, jer sam video u jednoj firmi 1998 godine, i ostalo mi je u secanju kao dobro resenje...

Znaci, poenta je da se iz jedne celije napravi uzi izbor ali da se promeni i sadrzaj celije do nje gde se nalazi cena, ili vec neki broj. Znaci, kao konfigurator za izbor konfiguracije i istovremeno odredjivanje cene ili zbira stavki stim da se naravno to moze primeniti i za svaku sledecu celiju ispod.

Hvala.

U pitanju je excelova "mogućnost" provere unešene vrednosti u ćeliju, u tvom slučaju iz neke, unapred određene liste (Data\Validation\Settins\Allow = List - dalje će ti se samo kasti .
"Cena" se može izvući iz liste funkcijom Vlookup.
Pretpostavljam da ćeš iz prikačenog primera sve uvideti i sam.

Da, skapirao sam cim sam otvorio tvoj primer. Treba mi da pravim uporedne kalkulacije nekih mogucnosti, pa mi je jedna ovakva stvar veoma korisna....

Hvala puno.

VIA je napisao(la):
U pitanju je excelova "mogućnost" provere unešene vrednosti u ćeliju, u tvom slučaju iz neke, unapred određene liste (Data\Validation\Settins\Allow = List - dalje će ti se samo kasti .
"Cena" se može izvući iz liste funkcijom Vlookup.
Pretpostavljam da ćeš iz prikačenog primera sve uvideti i sam.

Da se nastavim sa jednim potpitanjem.

A da li može da se izvede isto to - ali da se lista iz koje se vuku podaci ne nalazi u istom sheet-u već u nekom drugom sheet-u od istog fajla ili čak u drugom excel fajlu?

Može samo poštapalicom - da lista vuče podatke iz tabele koja se nalazi negde na istom sheet-u a da se ti podaci vuku kako već 'oćeš, recimo query-jem iz Accessove baze.

Vrh Dno