Šta je novo?

Kako da ubrzam komp

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Pozdrav svima. U glavi vrtim jednu stvar do koje ne mogu naci zakljucak,pa sam resio da to podelim s vama.
Kompjuter mi je star vise od 8 godina,od tada sam od novih komponenti jedino ubacio napajanje :d
Ovo su mu specifikacije
Graficka Gigabyt geforce 8500gt (pasivni hladnjak)
Procesor Intel core 2 dual e2180
2x 1gb ram ddr2
HDD western 160gb
Windows 7 OS
Moje pitanje je sledece : Da li postoji zaista neki program,ili neka mogucnost da bar malo pospesim rad racunara?
Pokusavao sam sa klokovanjem procesora,kada ga kloknem na 2.6 on radi jedno vreme,i onda BSOD,da li je napon ili sta je,ne znam...

Eto,mozda pitanje jeste glupo,ali svaki predlog bi mi bio dobrodosao,moj konacan cilj je da mogu da zaigram LoL a da mi fps ne padne na 30
Hvala svima unapred !

Poslednja izmena od urednika:
Koju maticnu plocu imas? Najbolje ti je da za 1000-1500di kupis neki bolji core2duo,ili jos bolje, ako ti ploca prima quadove, da uzmes xeona za 30e i da ti komp tera lol na 100+ frejmova...

Sa programom tesko.
Sa nekom komponentom da.

Programom nikako ali sa nekih 30-ak evra svakako. Ivica ti je dao odlican predlog.

Koliko sam citao na lol forumu, igra najvise zavisi od graficke, sto ne znaci da trebas neki overkill da napravis, vec razmisljaj malo u tom pravcu

8500gt tera lol odlicno... Znaci problem je u procesoru

Kupi samo Xeon neki i bice dosta bolje..
Instaliraj Win 8.1 da vidis kako se ponasa, a trebalo bi brze da proradi.
A sto se LoLa tice tu stvari stoje totalno uvrnuto...Moze biti i do drajvera, a ne do delova.
Probaj da promenis drajver za graficku na neki noviji(eventualno i stariji).
Ja sam instalirao malo stariji drajver(slucajno) i lol mi je radio sa 100fps, a zatim sam ih zamenio novim i otislo je na 180-200fps(to je pre nesto manje od god. dana) ali posle ovih poslednjih updejta LoL jednostavno ne ide vise od 120fps (prosek, nekada skoci na 170, 230..itd. ali to samo na momenat)

Poslednja izmena:
Nije rekao koji plocu ima... Mada cim ima jedan od prvih c2d,ako mu je ploca budzetska od tad, ne verujem da podrzava q9xxx,mada cekamo njega da odgovori... Ako podrzava q6xxx,moze i obicniji xeon, manje para ce da pukne, taman ram da doda...

Oni kao u svakom pecu ubacuju neku optimizaciju i obecavaju veci fps,a to se (barem kod mene) ne desava. Dok ne nadogradis komp, mozes da probas da ugasis klijent kad udjes u partiju, kazu da trebas da dobijes koji fps

Nisam bio tu par dana,sada sam dosao sa puta i procitao odgovore. Maticna ploca mi je gigabyte P31-S3G

Mozes na nju quadove. Sad reci jel si voljan da izdvojis novac, i koliko? Pa da smislimo nesto...

Koji?
Ako je e53xx, ne bacaj pare nego naruci iz kine...

Poslednja izmena:
Iskren da ti budem,brat ga kupuje,testirali su ga na mom racunaru,kazu da radi extra,fps na LoL mi je bio 220,padao,ali ostajao preko 150

Ma radice on ekstra, ali je mozda puno placen, za te pare uzmes na aliju e5440...
kako god, vase pare, vas izbor :-D

komplikovano je to, plus dok stigne, itd.
league of legends je igra koja na ati 3650 mobility radeon radi na 60+ fps na fullhd eksternom monitoru, vise je cpu-demanding nego gpu, narocito kada se shadows iskljuci skroz a sve ostalo na medium, radi skoro na svakoj konfiguraciji sa jacim dualcore-om koji nije 90nm.

samo pazi da ne ode napajanje, jer xeon trosi dosta vise od e2180.

Komplikovano je kliknuti 5 puta? Ceka se 20 dana, mozda ni toliko. Ne znam sta je tu komplikovano :)
Komplikovano je dati 3500din za nesto sto vredi 50 posto manje.

Ne trosi xeon mnogo vise, nece mu sa napajanjem biti nista. Nije stavio grafu od 250w,nego procesor od 80max, sto je 15 vise od prethodnog duala

Nisi jasno rekao šta hoćeš da ubrzaš?!? Performanse celog računara, odziv sistema, ili da povećaš fps u igricama?

Mnogo ubrzanja i "živosti" sistema dobijaš stavljanjem SSD-a kao sistemskog diska. Ali ajd, to košta.... (mada, ima i ovde na forumu polovnih SSD-ova).

Dalje, probaj neki USB flash drive da iskoristiš kao ReadyBoost drive (Googlaj kako i zašto...)

I na kraju, sveža instalacija Win-a (uz samo one programe koje zaista koristimo), zna da ubrza stariji računar do neprepoznatljivosti. Pogotovo ako je sistem na disku bajat, instalisan godinama radnije.

Poslednja izmena:
Xeon kad vec ploca omogucava 771 mod, reinstalacija Windowsa, pa onda sve ostalo...

Nazad
Vrh Dno