Šta je novo?

Kako da u Acrobat Readeru....

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Pozdrav, treba da popunim Registracionu prijavu prevodjenja preduzetnika. Naime skinuo sam taj dokumenat u pdf formatu i treba da ga popunim i odstampam. To nije problem, vec je problem sto treba da ga popunim sa cirilicom, a ja kad na start liniji prebacim na Serbian Cirilic onda kada kucam dobijam neke tackice... Znaci uopste ne mogu da dobijem text na cirilici... Na latinici radi savrseno... dakle u cemu je fora? Ovo mi se samo desava u Acrobat readeru u ostalim programima odnosno u officu funkcionise super...

Pozdrav!

Agencija za privredne registre trazi da bude cirilicom zabog Zakona o sluzbenom jeziku i pismu u kome stoji da je cirilica prioritet osim u slucajevima kada to nije u skladu sa etnichkim sastavom teritorijalnog entiteta.U agenciju su prihvatali i sa latinicom,mada zavisi od kanecelarije do kancelarije u Srbiji.

Poslednja izmena:
Au bre...

DARK SIDE je napisao(la):
Agencija za privredne registre trazi da bude cirilicom zabog Zakona o sluzbenom jeziku i pismu u kome stoji da je cirilica prioritet osim u slucajevima kada to nije u skladu sa etnichkim sastavom teritorijalnog entiteta.U agenciju su prihvatali i sa latinicom,mada zavisi od kanecelarije do kancelarije u Srbiji.

Dakle oni stvarno nisu normalni ako INSISTIRAJU da se to popunjava cirilicom...

Треба да се и ћирилица мало промовише!!!

Jedno je promovisanje drugo je maltret. Могу ја и ћирилицом да пишем, није проблем, али некако више волим латиницу. Навикао због енглеског, шта ћу. Мени лични би баш био проблем да морам да радим све у ћирилици.

Pozdrav,
Igor

Ја ћирилицу користим само у свечаним приликама и када се потписујем а када нешто треба што брже написати (шкрабопис) онда користим латиницу. Латиница ми служи за свакодневно акање а ћирилица када нешто треба да изгледа лепо. Али ме страшно нервира када неко лудачки инсистира на ћирлици (никада нисам видео да неко инсистира на латиници).

andjeo je napisao(la):
Треба да се и ћирилица мало промовише!!!
Najbolje će je promovisati ako nameste te PDF-ove da rade bez problema. Ovako - to je još jedna antireklama za ćirilicu.

Ma nije to maltretiranje.Takvi su drzavni propisi.Mora cirilicom.Vec sam napisao:Zakon o sluzbenom jeziku i pismu.I kad dobijesh reshenje za saobracajni prekrsaj,dobijesh ga na cirilici.Ili bilo koji drzavni dokument.Pogledaj samo malo,tj.obrati paznju i videces.

Krenosmo mi lagano u off. Nego, Srdjane, jesi li probao da koristis full akrobat, a ne samo reader?

probaj u word pad-u da iskucas cirilicom, ctrl+c.
u readeru, ctrl+v
grub i jednostavan nacin koji pali u starijim verzijama corel-a.
probaj u acrobat-u. mozda upali

Vrh Dno