Šta je novo?

kako da spojim dva outlook inboxa....

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Kao shto topic kaze...

2 rachunara su downloadovala poshtu, i inbox/sent im je ogroman...
meni svi ti mailovi trebaju na jednom rachunaru....postoji li neka fora da spojim, a da ni jedan mail ne izgubim sa ta dva kompa, i da se duplikati eliminishu? :)

Takodje, vec sam pitao ali niko nije znao, pa da pokusham ponovo..postoji li opcija za sihronizaciju outlooka putem mreze, tako da mi na desktopu i laptopu uvek budu isti mailovi u inboxu/sentu? :D

2 rachunara su downloadovala poshtu, i inbox/sent im je ogroman...
meni svi ti mailovi trebaju na jednom rachunaru....postoji li neka fora da spojim, a da ni jedan mail ne izgubim sa ta dva kompa, i da se duplikati eliminishu? :) ...

Sada sam nesto probao. Znaci, u OE-A treba da prebacis postu iz OE-B. Uzmi jednostavno, pa u OE-A napravi foldere inbox2 i sent2 (recimo), tj. spremi za "dolazak" pravih mail-ova. Sada, da bi ti se ti folderi I aktivirali, prebaci u svaki po jedan mail, nebitno kakav. Sad kad udjes u C:\Doc & Settings\TvojAcc\Local Settings\Application Data\Identities... itd. do foldera gde ti je smestena posta iz OE-A, ugledaces nove OE foldere (tj. dbx fajlove) inbox2.dbx i sent2.dbx. Sada uzmes inbox i sent iz OE-B presnimis na neko neutralno mesto, rename-ujes u inbox2 i sent2 (da ne bi originalne OE-B dirao) i onda ih samo snimis u folder gde ti je smestena posta OE-A... rewrite-ujes. Naravno, dok rewrite-ujes, OE-A ti je ugasen. Kada posle toga pokrenes OE-A, videces da su ti se inbox2 i sent2 napunili mail-ovima iz OE-B.

Mozda zvuci malo komplikovano & zbunjujuce, al... za svaki slucaj, backup-uj oba OE foldera ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hehe :D da... mozda sam to trebao da stavim u "uvod", a ne kao "zakljucak" :p :D

Moguce je da postoje i programi koji automatski rade sve ovo, ali meni je ipak sigurnije da svoju postu "drzim u ruci" i da sve vreme vidim sta se desava sa njom (sta cu, mnogo mi je vredna)... nego da mi tamo neko parce softvera sa dva-tri klika "sredjuje" stvar :crash:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hm, koliko vidim on je pitao za Outlook a ti si mu dao odgovor za Outlook Express, sad ne znam mozda je on i mislio na OE ali nije bas precizno rekao :)

Nazad
Vrh Dno