Šta je novo?

Kako da spojim 2 swf fajla?

sponji

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
609
Znaci kad se zavrsi jedan pocne drugi ili da idu istovremeno ?

Pa ako se jos dobro secam mozes da ga importujes kao movie clip i onda samo postavljas kada gde da skoci u timelineu...Recimo na kraj prvog stavis go to and play frame 61...Ako hoces istovremeno recimo mozes dva movie clipa da stavis na dva razlicita layera ali da oba krecu od pocetka. :bottle:

Poslednja izmena:
ma da taj je laksi deo, ali kako da kada imash uradjena 2 filma (npr. 1.fla i 2.fla)...u 1.swf stoji jedno dugme na sredini i kada se klikne na njega onda se pokrene radnja 2.swf ...???

Hvala
Tane

Ukoliko zelis da ne menjas ta dva swf-a, onda napravi treci film, odnosno swf u kome ces da pozivas ova dva, napravis controller koji prati koliko traju filmovi i na pocetku, u prvom frejmu stavis akciju da se loaduje film1.swf, posle kontroleru das akciju kojom ce da loaduje film2.swf kada se zavrsi prvi. To je to.

Prilozi

• Loadovanje filmova.zip
    20.4 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Hvala puno svima !!!

Hteo sam da otvorim novi thread sa pitanjem, ali cu prvo da probam ovde.
Dakle:
Na stranici http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/ ima nekoliko flash "igrica" (nesto vezano za anatomiju) koje su iz nekoliko delova. Kako da ih skinem da rade bez interneta (dakle sa HDD-a)?

Sime je napisao(la):
Hteo sam da otvorim novi thread sa pitanjem, ali cu prvo da probam ovde.
Dakle:
Na stranici http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/ ima nekoliko flash "igrica" (nesto vezano za anatomiju) koje su iz nekoliko delova. Kako da ih skinem da rade bez interneta (dakle sa HDD-a)?

Flash save plugin ... najbolje iz MYIE2 :eyebrows: :d .. kliknesh .. on ti otvori novu stranicu sa linkovima swf-ova ( kolko god da ih ima na stranici ) kliknesh na save i downloadujesh ga na hard ... a ako nemash myie2 imash plugin posebno da skinesh za ostale browsere ... :smoke:

to je to ... laganica .. :wave:

playahater je napisao(la):
Flash save plugin ... najbolje iz MYIE2 :eyebrows: :d .. kliknesh .. on ti otvori novu stranicu sa linkovima swf-ova ( kolko god da ih ima na stranici ) kliknesh na save i downloadujesh ga na hard ... a ako nemash myie2 imash plugin posebno da skinesh za ostale browsere ... :smoke:

to je to ... laganica .. :wave:

To sam vec probao... on mi skine jedan flash file koji nije podpun.
(primer u attachmentu)
U primeru se moze videti da se "igrica" (zapravo nekakav kviz) zavrsava odmah, tj. da nedostaju pitanja (kojih ima na sajtu).

Prilozi

• senses.zip
    46.5 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
A jesi li probao da te file-ove trazis u Temporary Internet Files, trebalo bi da su tu.

mixi je napisao(la):
A jesi li probao da te file-ove trazis u Temporary Internet Files, trebalo bi da su tu.
Nasao sam sve fajlove, ali nesto i dalje nedostaje. Da li je moguce pogledati "source" .swf fajla. Nije mi jasno zasto nece da radi. Predpostavljam da je problem u adresi fajla koji treba da ucita.

mixi je napisao(la):
Ukoliko zelis da ne menjas ta dva swf-a, onda napravi treci film, odnosno swf u kome ces da pozivas ova dva, napravis controller koji prati koliko traju filmovi i na pocetku, u prvom frejmu stavis akciju da se loaduje film1.swf, posle kontroleru das akciju kojom ce da loaduje film2.swf kada se zavrsi prvi. To je to.

Izvinjavam se sto ovoliko kasnim Flash Player mi je nesto trokirao pa je sad sve ok! E ovako ...
@Mixi ovde si samo spojio 2 filma tipa da cim se jedan zavrsi onda se samo stavi go to i to je to...Ali moje prethodno pitanje je glasilo ...

..::TRouBLeMaKeR::.. je napisao(la):
ma da taj je laksi deo, ali kako da kada imash uradjena 2 filma (npr. 1.fla i 2.fla)...u 1.swf stoji jedno dugme na sredini i kada se klikne na njega onda se pokrene radnja 2.swf ...???

Hvala
Tane

...ono sto sam tim pitanjem mislio je da, se radnja jednog filma zavrsi i kada kliknes na neko slovo/dugme/sliku da pocne radnja sledeceg,odnosno drugog filma...

Unapred Zahvalan
Tankimann

To znaci da umesto kontrolera napravis dugme i malo prepravis akciju iz kontrolera. Napravio sam ti primer pa vidi da li ne sto ne razumes.

Prilozi

• Loadovanje filmova Dugme.zip
    21.6 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
@MIXI ... Da bas sam na ovo mislio, ali Zasto ne mogu da otvorim ove .fla fajlove koje si poslao u ovom zip-u??? Javlja mi gresku "Unexpected file format" ???? Dok, sa druge strane swf fajlovi rade ok!

???

Koji flash imas, moj je MX, ne znam da li to pravi probleme, mada ne bi trebalo, poslacu ti ih na e-mail(posalji mi ga na pm). To moze da se uradi na jos 1001 nacin, ali je meni taj pao u trenutku na pamet, tako da iz ovoga mozes da izvedes jednostavnije i elegantnije resenje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno