Šta je novo?

Kako da se sacuva Address Book?

• Začetnik teme Začetnik teme geokal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

geokal

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
619
Da li zna neko kako se sacuva Address Book?
Treba mi, jer ocu da re-instaliram XP-a.
:wave:

Search *.wab na C:/ , kad ti nadje u Documents and Sett... bekapuj taj folder Adress Book (sa oba fajla obavezno) na D:/ i posle reinstala povuci ga u OE ili jednostavno prekopiraj u novi Adress Book folder.

Uključi malo vijugice... :d
Ako hoćeš da sačuvaš mail-ove, onda ovde klik. 😉

Export neće uvek da uspe pa je bolja ona prva kombinacija sa kopiranjem Adress book fascikle.
Da bi sve uspelo potrebno je da pre vraćanja Adress book fascikle na staro mesto napraviš jedan bilo koji kontakt u novoinstaliranom Adress booku a zatim prekopiraš sačuvanu staru Adress book fasciklu.
Ovaj postupak provereno radi dok sa exportom pogotovo u tekstualni fajl sam imao problema.

au brale, al ga komplikujes. Neka exportuje u .wab i nece imati problema. Godinama koristim export>Address Book (WAB) na stotinama masina i nikad ni jedan problem (jedini je problem kad zaboravis da backup-ujes Address Book, tako sam jednom liku sj*bo cirka 1k adresa, pa je bilo :cigar: )

btw, kad exportujes u .cvs ili .txt moras voditi racuna koja polja exportujes, da bi posle oznacio koje treba da importujes, ako ispostujes ovo onda ni sa tim neces imati problema.

pozdrav

Zna brale sta prica. 😉

Hoce nekada na nekim masinama (pojma nemam zasto) da se zaglupi, pa da covek ne rizikuje.

C:\Documents and Settings\Yourname\Application Data\Microsoft\Address Book\yourname.wab presnimi bilo đe. Kad reinstaliraš sys u Outlook Expressu samo idi na File\Import\Address Book i tu daj putanju do fajla koji si sačuvao.

Problem sa exportom se ne javlja kada radiš u okviru istog operativnog sistema, al zato kad prebacuješ na različite OS tada se dešavaju problemi.

Takođe dešava se da export adresa možeš da uradiš samo kao txt fajl, e tu se javljaju problemi.

Mada, opet možda ja ne uradim sve kako treba pa idem onda naokolo, al' opet može da bude po staroj narodnoj 'preko preče, naokolo bliže'. :wave:

Dobar je ovo programčić, sačuvao mi je poruke ali sam izgubio adrese

Outlook Express Backup .Probajte i ovaj.

Delija je napisao(la):
Hoce nekada na nekim masinama (pojma nemam zasto) da se zaglupi, pa da covek ne rizikuje.

Bem li ga, ja uvek uradim export u CSV formatu i do sada nikad nisam imao problema prilikom importovanja...

Nazad
Vrh Dno