Šta je novo?

Kako da se resim email-ova?

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D | Silent Loop 3 360
Matična ploča
B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
RAM
Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF1000 ATX 3.1
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Svaki dan mi stigne po 80 email-ova sa glupim reklamama i ostalim debilnim stvarima.Da li postoji neki nacin da se resim ovih dosadnih poruka?

jesi li probao upotrebu spam filera? Koji mail ISP koristis? Ako je od provajdera, onda vidi da li oni imaju sistem ove namene, ako ne probaj da u mail klijentu (npr. Outkook Express) sve nepozlenje emailove stavis u black listu, iliti opcija Block Sender u OE-u.

Mozes da probas i aplikacije koje se konektuju direktno na POP3 server ali ne skidaju postu, vec samo izlistavaju, pa tu mozes da direktno selektujes i obrises spam mejlove.

Nema u sustini nekog sigurnog "leka", jer spameri koriste sakrivanje prave adrese, tako da ako stavis Block Sender [email protected] oni periodicno menjaju tu laznu adresu i onda moze biti free_xxx164@nekiisp.com dakle, samo za jednu cifru proemne i tvoj spam filter ne moze nista.

Kao "finu" soluciju pokusaj da se odjavis sa tih mejl lista, obicno se u footer-u svake poruke nalazi upozorenje kako to nije spam, bla bla.. i da se mozes jednostavno odjaviti. Onda i to probaj

Pozdrav
type;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Kao "finu" soluciju pokusaj da se odjavis sa tih mejl lista, obicno se u footer-u svake poruke nalazi upozorenje kako to nije spam, bla bla.. i da se mozes jednostavno odjaviti. Onda i to probaj
NE! OVO NIPOŠTO NE RADI!
Ako se odjaviš na ovakav na?in, samo ?eš potvrditi da je adresa aktivna. U boljoj varijanti, spamer ?e predati tvoju adresu slede?em. U goroj varijanti, isti spamer ?e nastaviti još ja?e da spamuje, plus ?e da proda/razmeni tvoju adresu sa drugim spamerima.
Dobro rešenje za ovako nešto je MailWasher i opcija bounce. Ali ponekad zaista nema druge sem zatvaranja naloga.

Bounce, Bounce Nothing's gonna keep me down
Bounce, Bounce Stand up, shout it out
Bounce, Bounce I play hard, I play to win
Count me out, count me in
....
:p

Kreiraj Message Rules u mail klijentu tako da odredis pojedine reci koje se javljaju u subjektu i kazes Delete from server. Neces skinuti spamere sa naloga ali sa svog vrata hoces.

Hvala na odgovorima probao sam i sad dobijem oko 5 email-ova sto je na neki nacin i prhvatljivo.
Pozdrav:wave;

Marko37 je napisao(la):
NE! OVO NIPOŠTO NE RADI!
Ako se odjaviš na ovakav na?in, samo ?eš potvrditi da je adresa aktivna. U boljoj varijanti, spamer ?e predati tvoju adresu slede?em. U goroj varijanti, isti spamer ?e nastaviti još ja?e da spamuje, plus ?e da proda/razmeni tvoju adresu sa drugim spamerima.
Dobro rešenje za ovako nešto je MailWasher i opcija bounce. Ali ponekad zaista nema druge sem zatvaranja naloga.

Zavisi, nekad ce ga i osloboditi od spama ukoliko se radi o vecoj firmi koja koliko-toliko postuje remove akcije.

Alex je napisao(la):
Svaki dan mi stigne po 80 email-ova sa glupim reklamama i ostalim debilnim stvarima.Da li postoji neki nacin da se resim ovih dosadnih poruka?

Imao sam sličan problem i veoma mi je pomogao Norton Internet Security, odn. njegov Spam Alert. Nakon njegovog aktiviranja velika većina spam poruka dobija u prefiks "Spam Alert" u Subjectu, koji sam onda iskombinovao sa OE-ovim Message Rules.
Verovatno da postoji i neki drugi program koji radi ovo isto, jer NIS je malo poveliki, a ovo mu je samo sporedna opcija.

Amon_Ra je napisao(la):
Zavisi, nekad ce ga i osloboditi od spama ukoliko se radi o vecoj firmi koja koliko-toliko postuje remove akcije.
Koliko znam, na zapadu je spam krivi?no delo, tako da sumnjam da je re? o nekim koliko-toliko moralnim kompanijama...

Vrh Dno