Šta je novo?

kako da radi net sa sbb modem + wifi ruter d-link dir 330?

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Pokushao sam drugu da podesim net preko wifi rutera ali bezuspeshno. Chitao sam neke teme ovde ali nisam skroz skontao, tako da mi je potrebno detaljno objashnjenje ako neko zna da napishe....

Znachi u pitanju jer sledeca situacija. Internet je sbb sa njihovim klasichnim modemom i dodat je wifi ruter dlink dir 300 na koji se kachi jedan rachunar preko wifi kartice (na wifi ruter nece biti povezanih rachunara preko utp kabla). S obzirom da je restoran u pitanju, wifi treba da ostane otvoren kako bi i gosti mogli da koriste net ...

Ovakva je sada situacija: desktop pc (sa wifi kartom) ->wifi ruter dir 300 ->sbb modem ->internet ....

Uspem da spojim desktop sa ruterom medjutim ne dobija signal za internet. Isprobavao sam neke varijante, negde prochitao da treba mac adresa sa sbb modema da se dodeli ruteru,to sam uradio ali nishta od internet signala ... zvao sam sbb medjutim poshto oni nece da kazu detaljno kako se radi, dobio sam odgovor da guglam ....

takodje kada pogledam na deskotpu status konekcije (tamo de pishe ip adresa, gateway, mac,itd...) za mac adresu mi stoji drugachija nego mac adresa od sbb modema....

Elem, poshto nisam bash struchan oko mreze,rutera,wifija,ip-a itd...moze neko detaljno korak po korak da mi objasni kako ovo spe podesiti da se dobije internet signal preko rutera ....koji bi bio dostupan svima koji uhvate wifi mrezu...

hvala...

Ne mora da se radi kloniranje MAC adrese. Obrati pažnju da li spajaš kablovski modem u WAN port, on je na DIR-330 odvojen od 4 LAN porta. DNS stavi na 80.74.164.249, host name nije obavezan.

Kada sve povežeš obavezno restartuj SBB modem da ruter pokupi adresu. To je u većini slučajeva problem ljudima koji prvi put povezuju. Zvuči šašavo ali deluje.

Vrh Dno