Šta je novo?

Kako da proverim stabilnost graficke karte kada je overklokujem?

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Dakle kako da proverim stabilnost graficke karte kada je overklokujem?

Jel to fazon "pokreni igru pa ako radi sve je u redu" lol, ili ima neki program koji lepo testira stabilnost?

Dakle kako da proverim stabilnost graficke karte kada je overklokujem?

Jel to fazon "pokreni igru pa ako radi sve je u redu" lol, ili ima neki program koji lepo testira stabilnost?
Ima, zove se Crysis, jedno 3-4 sata.

Poslednja izmena:
3D Mark pa ga pustis da vrti imas vise verzija e sad koja tebi treba zavisi i od graficke

FUR RENDERING BENCHMARK ,ako ti ne spali karticu za 15-20 min stabilna je...e i nemoj da ga pustis u fullscreen da bi mogao da pratis temperature...

ATi tool ima scan artifact
sto se tice 3dmarka on u opste nije merodavan sa ati tool om i vidis koliko ti se greje(nista ne ugreje graficku kao on) i da li moze da ti radi na tim freq
FUR RENDERING BENCHMARK ovaj program nisam probao :trust:

Ipak je najbolji test, igre, igre i samo igre...

po meni to je ati tool
i njegov scan for artifact,
ali desavalo mi je se da tu najde po koji
ali recimo 3d markovi i igre su sve prolazile
bez i jedno jedinog bug-a dok eto ati tool nadje po koji.

Ponekad se desi da prolaze svi programi za testiranje - a igre pucaju ;)

ja sam uglavnom imao obrnutu situaciju,
i to sa 5900xt, 6600gt, i 7900GS,
dok sa 6800GT i 6800LE @12.6 se desavalo nesto slicno kao i tebi.

Poslednja izmena:
Po meni nije strašno ako ati tool nađe neki artifakt - sve dok ih nema u igrama i dok one ne zabadaju. Imao sam i ja davno taj slučaj sa Radeonom 9550ge (to se brate zvao overclock ;))

Poslednja izmena:
koliko ce mi smanjit rok trajanja ako overclockujem 8400gs pomovu nekog smart doctor-a kojeg sam dobio uz graf.????

bitno ti je da se ne greje previse posto to najvise degradira hardware...neces mnogo dobiti clock-ovanjem te kartice jer je ona 64 bita ali ako hoces da se igras sa tim pokusaj da izvuces maximum i onda sa furmark-om testiraj stabilnost...ako se previse greje onda ubrzaj cooler na grafickoj sa programom rivatuner

Ma ako radi stabilno u nekom zhtevnijem 3D-u teraj...

Nazad
Vrh Dno