Šta je novo?

Kako da prebacim poruke ?

eki86

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
320
Update-ovao sam softver na N73, ali sam pre toga namestio da mi poruke cuva na kartici. Sada imam problem da ih ponovo prebacim u telefon, jer kada odaberem "memorija telefona", ne pita me dal hocu da prebacim poruke sa kartice u telefon, sto je ranije pitao ... pa moje pitanje je kako da poruke sa kartice prebacim u memoriju telefona i da ih izbrisem iz kartice ?

Instaliraj Nokia PC Suite, povezi tel. i komp.(bluetooth, cable, infrared), pristupi porukama i dalje radish sta hoces.

ma neuspevam nikako. u kom folderu se nalaze poruke u telefonu i kartici ?

Nije mi jasno kako ne uspevas, bas sam malopre probao preko PC Suite i meni radi - obrizah sve poruke kod sebe.
Imam isto N73 sa skoro updatevanim softverom.
Pokusacu rucno da ih nadjem, pa ako uspem javicu ti.

Poruke se jedino mogu naci kako sam i naveo, rucno ne vredi traziti, jer ne znam u sta ih smesta. Nasao sam npr. folder sa podesavanjima za sms,mms, email.
Ako ti to vec toliko smeta prebaci na komp vaznije stvari(slike, muziku, ......) i formatiraj karticu. Bice cista kao suza. Posle vrati podatke i stvar resena.

ajde ako ti nije tesko u kratkim crtama objasni kako da prebacim poruke sa memorijske u telefon, lako cu ja posle da ih izbrisem sa kartice !

Ja jedino mogu da ti ispisem tacan postupak kako ces porukama pristupiti preko PC Suite i kako da ih izbrises, jer preko njega pristupas porukama i na kartici i na telefonu(kako odaberes). Da li ti taj postupak odgovara?

ma znam ja sve to, meni samo treba neko da kaze kako da prebacim poruke sa memorijske kartice u telefon i nista vise ???

Kao sto rekoh gore ako to sam telefon ne uradi, rucno neces uspeti. Za jurnjavu po folderima ti trebaju X-plore ili Y-browser. Pokusavao sam " peske " sto se kaze da ih nadjem ( sa oba programa ), ali bezuspesno ( bez obzira sto sam ukljucio u pretragu i sistemske i skrivene foldere ).

Poslednja izmena:
ma obrisao sam sve poruke, tako da nema veze vise ... ali sve u svemu hvala na pomoci

ma obrisao sam sve poruke, tako da nema veze vise ... ali sve u svemu hvala na pomoci
Novi Symbian 9.1(2) S60v3 telefoni pamte poruke na poslednjoj koriscenoj lokaciji (telefon ili mem. kartica) i kada promenis lokaciju kreiraju se novi Inbox/Outbox/Sent/Drafts...
Ako se posle par dana predomislis i vratis na staru lokaciju zatecices tamo sve svoje stare poruke... Promena lokacije ne preseljava postojece poruke sa jednog na drugo mesto, stare poruke ostaju tamo gde su i bile ti samo biras koje od ta dva mesta trenutno koristis.

Prebacivanje poruka na racunar:
Nokia PC Suite omogucava da u Windows Exploreru prosto prevuces sve poruke iz trenutno aktivnog messaging foldera u telefonu u neki folder na kompjuteru (drag 'n' drop ili copy-paste). Tako "prevucene" poruke u folderu na kompjuteru bivaju automatski sacuvane kao posebni fajlovi sa ekstenzijom vmg (svaka poruka u pojedinacnom fajlu) i mozes da ih "otvaras" (gledas) pomocu Nokia PC Suite... samo kliknes na fajl i sve se samo pokrece...
smsvmgmr0.jpg

Poslednja izmena:
Imam mali problem... Imam S.E. k700i,razbio sam ekran i imam poruke koje zelim da sacuvam na kompu ili da ih prebacim u drugi telefon (bilo koji). Kako? Za to sto ne vidim ekran nije problem ,uzecu drugov telefon pa cu da se navodim preko njega... Razmisljao sam da prekopiram poruke na karticu,ali nisam video opciju za to,ovo je izvodljivo samo sa telefonskim brojevima...bar ja tako mislim jer mi je mozda ta mogucnost(opcija) izmakla... Brzo pomagajte frka mi je velik

Imas opciju lifeblog ona bi trebala da skupi sve podatke sa tel.PROBAJ PA JAVI

Vrh Dno