Šta je novo?

Kako da povezem TV, Kucni bioskop i notebook?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
znaci postoji li mogucnost sledeceg povezivanja:

1. zelim da koristim zvucnike od kucnog bioskopa pri gledanju TV programa, pustanja DVD-a i sl.

2. zelim da povezem notebook sa TVom, tako da sve sto mi treba (surf itd) mogu da radim na vecem ekranu

3. zelim da povezan notebook sa TVom slusam preko zvucnika od kucnog bioskopa.

Notebook mi ima HDMI izlaz, DVD mi ima HDMI izlaz i ulaz... tv ima samo ulaz koliko je meni poznato... Naravno prisutni su i oni standardni kablovi, tipa cinc, scart i sta ti ja znam...

unapred zahvalan :)

2. Ako tv ima HDMI ulaz onda ces lako povezati notebook sa tv-om

1. Ako, verovatno ima, kucni bioskop ima AUX (Line IN) ulaze na sebi i AUX izbor na selektoru inputa (pogledaj na kucnom bioskopu) onda moze... Povezes, verovatno, cinc kablovima i imas zvuk sa tva na kucnom bioskopu

3. Ako kucni bioskop ima 2 AUX ulaza, tj. Line IN onda mozes istovremeno da imas i zvuk sa tva i zvuk sa notebooka, ako nema onda ces morati da biras pa kada ti treba zvuk sa tv-a da ubodes cinceve u audio out na tvu ili u audio out na netbooku

3.a. Ako netbook ima mogucnost slanja i zvuka preko HDMI-a (to zavisi od graficke koja je u njemu) onda bi trebalo da mozes da povezes notebook sa tvom, a tv audio out sa Line IN na kucnom bioskopu i trebalo bi da imas i zvuk sa tva i sa laptopa istovremeno

3.b. Ako kucni bioskop ima mogucnost, mozes da notebook povezes sa HDMI -jem sa kucnim bioskopom (ako podrzava prenos zvuka preko HDMIa), a kucni bioskop povezes HDMIem sa tvom..onda ce zvuk i slika sa notebooka ici preko kucnog biskopa. Tv moras odvojeno da povezes sa Line IN ulazom na kucnom bioskopu da bi dobio zvuk sa tva na njemu...

Eto, gomila opcija, za eksperiment dusu dalo :D

Poslednja izmena:
HVALA na iscrpnom odgovoru

odlucio sam da sve povezem preko HDMIa...

juce sam uspeo da nakacim komp preko HDMIa i da namestim da se zvuk sa kompa cuje preko TV zvucnika (znaci da graficka podrzava prenos zvuka), a danas cu verovatno kupiti jos jedan HDMI kabal za povezivanje TVa i kucnog bioskopa...

medjutim izgleda da cu morati da kupim i neki digitalni audio kabal za povezivanje TVa i kucnog bioskopa koji sluzi iskljucivo za prenos tona i zove se SPIDF valjda, posto mi zvuk preko cinceva i scarta kasni u odnosu na sliku

inace juce mi se desavalo dok sam pustao film sa kompa da mi ton secka... ima ga 40ak sekundi pa ga nema 20 i tako u krug... kasnije sam probao i sa muzikom, medjutim isto... ima li neko predstavu do cega je to?

Aha ako sam te razumeo ti si odradio i 4. opciju, tj. povezao si laptop sa TVom preko HDMI-a, a onda si TV povezao sa kucnim bioskopom? :) A jesi li probao obrnutu varijantu, da spojis laptop sa kucnim bioskopom preko HDMI-ja, pa kucni bioskop da povezes sa TVom? U tom sucaju, nagadjam, ne bi trebalo da bude nekog kasnjenja zvuka..jedino sto ne znam jeste, da li bi morao TV audio out posebno da vezujes sa kucnim bioskopom zbog zvuka sa TVa ili bi i to islo preko HDMI kabla :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno