Šta je novo?

Kako da povezem prekadac sa tinjalicom?

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Kupio sam ovaj prekidac sa namerom da sa njime ukljucujem i iskljucujem ventilator u kucistu, medjutim ne znam kako da ga povezem, bruka. Probao sam tako da prekidac stavim izmedju 12v povezujuci prvi i treci pin na prekidacu, ali tada se ventilator sporo okrece a tinjalica sija. Kada sam to isto pokusao samo povezujuci prvi i srednji pin ventilator je normalno radio ali tinjalica nije sijala. U prilogu je slika prekidaca.

Prilozi

• DSCN0553.jpg
    DSCN0553.jpg
    379.8 KB · Pregleda: 91
Kupio sam ovaj prekidac sa namerom da sa njime ukljucujem i iskljucujem ventilator u kucistu, medjutim ne znam kako da ga povezem, bruka. Probao sam tako da prekidac stavim izmedju 12v povezujuci prvi i treci pin na prekidacu, ali tada se ventilator sporo okrece a tinjalica sija. Kada sam to isto pokusao samo povezujuci prvi i srednji pin ventilator je normalno radio ali tinjalica nije sijala. U prilogu je slika prekidaca.

Ja mislim da treba da ti na srednjem pinu bude napon, znaci od moleksa na srednji pin a da sa levog ide u vent. Probaj tako. Onaj desni pin ti je uzemljenje sto mozes da vidis po oznaci, taj samo vezi negde na limariju kucista mada bi trebalo da radi i bez njega. Nulu, odnosno crnu zicu pravac u vent.
Ja sam prekidac stavljao na nulu a fazu sam direktno vukao u vent jer sam prekidac skinuo sa starog napajanja i nije imao lampicu. Mozes i ti tako ali ti tako lampica sigurno nece raditi.

Nazad
Vrh Dno