Šta je novo?

Kako da pojacam mp3 file..???

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Imam par kaseta i snimim ih preko Sound Forge.
Problem je taj sto ga snimam kao vema tihog. Da li postoji mogucnost da ga pojacam u WAV ili mp3 formatu kada je vec na kompu. Ne mogu ga glasnije snimati jer mi krci kada pojacam tape.

Ili mozda bih mogao nesto da podesim u Sound Forge, sto ne mogu da nadjem.

Zvucna je itegrisana.

Hvala.

Poslednja izmena:
imas u okviru SF
normalizaciju tona, pa je samo povecas i to je to

U Sound Forge-u: Efects -> Wave Hammer -> Volume Maximizer

Moze samo jedno pitanje.
Nasao sam i odradio. to su ove dve vertikalne "klizaljke". Ovu prvu sam provalio da treba da malo spustim (odme u minsu sa decibelima) i to je to.
Jesam li u pravu?
Ima li jos sta interesantno za ovo sto radim u tom prozoru.

Poz

Evo malo iz Help-a SF-a u vezi Wave Hammer-a:

a. Audio peaks above the Threshold setting will be limited while minimizing any possible distortion.

b. Drag the Output level fader to set the level to which peaks above the Threshold setting will be boosted or cut. For example, if the Threshold fader is set to -10 dB and the Output level fader is set to-2 dB, the audio will be boosted 8 dB so that peaks above the Threshold setting will reach -2 dB in volume.

c. Drag the Release time slider to set the time it takes the gain of the dynamics processor to change from one to zero once the level falls below the threshold.

A long Release time preserves natural-sounding decays; otherwise long decays will be cut off.

edit: Uglavnom, kliknes na Preview, gledas da li dolazi do odsijecanja, pa eksperimentises sa vrijednostima da dobijes neki optimum.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ja ga mogu prebaciti i ovako pa da ga pojacavam, a mogu ga prebaciti u mp3 pa da ga pojacam (nisam ga jos prebacio).
Mislio sam da ga prebacim jer nisam mogao da nadjem u SF tu opciju. Do sada sam ga koristio samo za seckanje i ne znam ga bas najbolje.

Poz. Hvala svima.

Vrh Dno