Šta je novo?

Kako da podesim ovu kantu od zvucne?

dulenator

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
685
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 + AC Liquid Freezer III 420
Matična ploča
ASRock B650M Pro RS
RAM
2x16GB Silicon Power SP032GXLWU60AFDE
GPU
AMD Radeon RX 6800 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
Antec HCG Gold 850W
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
Acer S273HL + TCL 75C735
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Ostale periferije
Logitech F710
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam krdzasti X-Fi Audio i ne mogu da ga podesim da pusta stereo zvuk (mp3) na svih 6 zvucnika. Kad prebacim na integrisani realtek, sve radi bez problema. Instaliran mi je XP 32-bit, a neki drugi OS nisam probao, posto nemam vremena da se mlatim s tim.
Svasta sam probao, ali nista nije promenilo stanje. Vec razmisljam o kupovini neke ozbiljnije zvucne kartice, posto ova cretive-ova ima ocajan software (a realtek ocajan zvuk :S:).

P.S.
Da l' ima neka zvucna na kojoj moze da se menja funkcija konektora? Svidja mi se to sto na realtek-u mogu da spojim 5.1 i 2.1 zvucnike da rade u isto vreme i da biram ko ce da bude na kojoj "funkciji".

Eto raznih pitanja, pa ako neko nesto zna, nek' pise. :p

ne mogu da ga podesim da pusta stereo zvuk (mp3) na svih 6 zvucnika

Nista lakse: Odes u "Creative audio console", pa zatim na "X-Fi CMSS-3D" pa zastikliras opciju "Stereo surround" (podrazumeva se da si u opcijama izabrao 5.1 speakers).

Prilozi

• untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 75
Probao samo to i ne radi, odnosno radi, ali samo prednji i zadnji zvucnici, bez centralnog i sub-a.

Probao samo to i ne radi, odnosno radi, ali samo prednji i zadnji zvucnici, bez centralnog i sub-a.

Onda proveri ovo sto kaze OCz, jedino bi to mogao da bude problem (meni radi data opcija bez problema). Eventualno snimi najnovije drajvere mada ne verujem da je do toga.

Poslednja izmena:
Kod konektora ne moz' da se pogresi, posto ima 4 komada i od toga je jedan rezervisan za digitalni I/O, mikrofon i line-in. Spojeno je kako treba, posto sve sto ima 5.1 zvuk, radi na svim zvucnicima, kako dolikuje. Problem je samo sa stereo zvukom.
Ma realtek je zakon. :d

Nemam tu opciju, tako da nisam. :)
Ako neko moze, neka preporuci drugu karticu, sa dobrim software-om i da moz' da se nadje kod nas ili eventualno u Nemackoj.

ASUS XONAR DX
Nemacka - 58 E

ASUS Xonar je odlicna kartica, a cena u Nemackoj je super.:)

Vrh Dno