Šta je novo?

Kako da ozivim win xp

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vec mi se po drugi put desava da kada instaliram program Anti Blaxx i restartujem kompjuter win xp nece da se podigne, tj. otpocne ucitavanje, a zatim mi se pojavi slika koja se pojavljuje kada seracunar iskljucuje, i tu sve stane. Morao sam ponovo da instaliram XP, i opet se isto desilo. Srecom, imam 2 Xp-a pa me zanima jel mogu nekako da iz ovog drugog popravim prvi. Da nekako izbrisem par zadnjih programcica koje sam instalirao u prvi?
Viruse nemam.
Probao sam da pokrenem XP iz Safe Mode, debuging mode, last known good configuration... Ali, nista.

iz licnog iskustva mogu reci da krpljenje Win-a ne pomaze uvek 100%. Najbolje ce ti biti da ponovo sve instaliras, i da ne koristis te bezvezne programe koji samo probleme stvaraju 😀

mikihog je napisao(la):
jel mogu nekako da iz ovog drugog popravim prvi. Da nekako izbrisem par zadnjih programcica koje sam instalirao u prvi?

Ako znas sta je program snimio i gde onda mozes. Na nesrecu najcesce je problem u registy kljucevima. Ako imas backup registry-ja (koji moze da se napravi iz DOS-a ili drugog Windowsa) onda je i to resivo. Inace... FORMAT C: 😀

Jedino pomaze nova instalacija...videces i sam na kraju kad sve pokusas da ti je to bilo najlakse i najbrze.

audiofreak je napisao(la):
Ako znas sta je program snimio i gde onda mozes. Na nesrecu najcesce je problem u registy kljucevima. Ako imas backup registry-ja (koji moze da se napravi iz DOS-a ili drugog Windowsa) onda je i to resivo. Inace... FORMAT C: 😀

Isto bih te savetovao!
I prijatelju - nista te ne kosta ba uradis backup registry-ja - onda kada si siguran da je sve dobro "nastelovano". Sa velikom verovatnocom mozes da povratis prethodno stanje ( pod islovom da nisi u medjuvremenu napravio velike ( hardverske ) promene ). Za ubuduce...

Udji u Safe mode pa probaj System Restore zapocetak. XP moze da se vrati u zivot, samo treba znati gde i sta traziti/cackati 😉

Falcon je napisao(la):
Udji u Safe mode pa probaj System Restore zapocetak. XP moze da se vrati u zivot, samo treba znati gde i sta traziti/cackati 😉
Ili da uradiš repair uz pomoć instalacionog diska. Ovo bi trebalo bude uspešno. Znači ne pritiskaš taster ''R'' odmah već na drugom ili trećem ''prozoru'', ne znam napamet a ako treba pogledaću.

Najbolje rešenje je da digneš sistem sa CD-a i onda popraviš šta treba, ako znaš.

Erd commander 2005 ce ti pomoci.Nema windows kog ne moye da oporavi , a jos vaynije da pridjes reg.file-u.

Sale KG je napisao(la):
Ili da uradiš repair uz pomoć instalacionog diska. Ovo bi trebalo bude uspešno. Znači ne pritiskaš taster ''R'' odmah već na drugom ili trećem ''prozoru'', ne znam napamet a ako treba pogledaću.

Ovo je meni pomoglo nekoliko puta. Dakle boot-uj sa CD-a, ali nemoj odmah aktivirati ASR (Automated System Recovery), vec kad ti 'kao' pokrene instalaciju Win-a, kada ti ponudi 3 opcije sta zelis da uradi,
1. instalira XP
2. reparira XP
3. odustane
ti izaberi opciju 2. :wave:

Probao sam sa Repair, ali i tu nece. Dodje do 27 minuta do kraja, i blokira.
Resio sam da ga reinstaliram. Ali prvo objasnite kako da napravim backup Registry-a..
Dali bih mogao da napravim image fal samo windows direktorijuma. kao sto radi Norton ghost sa celom particijom

Pa prvo instaliraj Win i sve drajvere pa onda pravi BackUp. To je makar jednostavno, a i svaki uslužni program za održavanje sistema ima tu opciju.

Sale KG je napisao(la):
Pa prvo instaliraj Win i sve drajvere pa onda pravi BackUp. To je makar jednostavno, a i svaki uslužni program za održavanje sistema ima tu opciju.
Ajd' nadi mi nekim dobar

Sytem Mechanic5.xx, to je bila poslednja dobra verzija. Za verziju 6.0 bilo je negativnih komentara na ovom forumu.
To je što se tiče registry-ja i održavanja sistema uopšte. Za backup celog sistema recimo Acronis True Image.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno