Šta je novo?

Kako da otvorim NAT?

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Prilikom igranja jedne igre(multiplejer)server me stalno izbacuje posle 3-5 minuta i kaze mi-Your NAT type:Strict.Treba u ruteru da enejblujem UPnP(Universal Plug and Play) i da pokrenem NAT.Stvar je u tome sto ja nemam ruter,ja sam na wirelesu-imam antenu,kabal i wireles karticu u compu.Aj neko ko se razume da mi kaze kako to da uradim,imam Win 7 32-bit.Hvala.

Verovatno ti provajder ne daje javnu ip adresu (proveri sa njima) u kom slucaju ti nema pomoci.

Proveri koje portove koristi ta igra i trazi od provajdera da forwarduje te portove na tvoju lokalnu adresu. Ako je u pitanju manji wi-fi provajder verovatno koristi nekoliko (ili cak samo jednu) adresu za sve korisnike u mrezi i nema sanse da ces da dobijes "direktan" izlaz sa javnom adresom. Jedino resenje ti je forward potrebnih portova (ako i to bude hteo da uradi).

Da je iole ozbiljan provajder unapred bi forwardovao portove , bar na mikrotik-u , nat-a ne mozes da se resis nikako
Mada ne Verujem da to nije odradjeno jer bi delovalo vrlo amaterski , vec mi se pre cini da tebe firewall zeza.
A i ima situacija gde od zavisnosti od igre server trazi da uspostavi konekciju ka tebi na tacno odredjenom portu i ti mozes da se hebes iza nat-a. Kao i torrent otprilike. Nema inbound konekcija

Poslednja izmena:
Cini mi se da novi COD MW2 funkcionise tako, ali nemoj me drzati za rec, u tom slucaju od igranja preko wifi-a nema nista

Nazad
Vrh Dno