Šta je novo?

Kako da otvorim *.eml fajlove?

RoboCop

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2005
Poena
309
Zna li neko kako da otvorim fajl sa ekstenzijom .eml ?

Pa prvo sam tu i pogledao, ali Outlook Expres nece da otvori att. u mailu!
U svakom slucaju uspeo sam da otvorim sa Thunderbird-om.
Hvala jos jednom.

Outlook Express
tools - options - kartica security - iskljuci opciju "do not alow attachments to be saved or opened..."

Ovo je po default-u ukljuceno pa mozda zato nece.

Pre jedno 3 meseca sam konačno sa XP Proffesional prešao na Windows7. Međutim, sada imam problema da otvorim svoju staru poštu koju sam i čuvao zato što mi je važna a primljena je u starom Outlook Express 6. Sada koristim Outlook 2003 kao email klijent jer sam svojevremeno pukao 450 maraka za original Office paket i radi bez problema. Moj provajder (IKOM) ima webmail, ali je meni za rad mnogo lakše u Outlook.

Tražeći rešenje mog problema video sam da outlook ima opciju uvezi, međutim meni to ne radi (ne umem ovde da postujem screenshotove) verovatno zato što nije poštanska fascikla nego sam ja sortirao svoju poštu i otvorio najobičniji folder i tako narezao na DVD prillikom backup - prelazak na novi OS. Probao sam ovaj total commander plugin (koristim licencirani totalcommander) da li sam ja stavio u pogrešan direktorijum raspakovane fajlove ili šta, meni ne radi.

Probao sam da downloadujem Outlook Express 6 za Windows7, našao sam verziju koja se plaća, izvinjavam se poštujem svačiji rad, ali sa 150 evra mesečnih prihoda ne mogu da odvojim 20 evra za program koji će mi sad trebati pa ko zna kada.

Običan download pokušava da mi instalira ie6 međutim pošto imam noviji to ne uspeva.

Da li ima rešenja da svoju staru poštu koje ima jedno 1000 komada sa ekstenzijom *.eml konvertujem u neke novije formate, ili makar otvorim, ako ja baš super važna odštampam i teram dalje.

Poslednja izmena:
Sini sa neta LIve mail za 7 micu, ako je vec nemas. Live mail bez problema uvozi postu iz Outlok expresa 6. Ako nisinista menjao. Sacuvao folder Identlis. Posle mozes jednostavno iz Live maila uvesti u Outlok 2003 klijent. Ako hoces njega da koristis.

Sini sa neta LIve mail za 7 micu, ako je vec nemas. Live mail bez problema uvozi postu iz Outlok expresa 6. Ako nisinista menjao. Sacuvao folder Identlis. Posle mozes jednostavno iz Live maila uvesti u Outlok 2003 klijent. Ako hoces njega da koristis.

Hvala ti na odgovoru.

Sada sam probao da downlodujem taj Windows Live Mail, i krenulo je sa instaliracijom Windows Essential 2011, i vrtelo vrtelo na kraju izbacilo poruku da proverim da li sam konektovan na internet. Jesam

Daljim traženjem sam došao i do Microsoftove podrške i saznao da su podršku za ovaj program davali do 10. Januara 2017. godine. Heh

Mislim da će biti i problem da nisam sačuvao taj folder Identlis. Ja sam čuvao izvršnu datoteku i ona bi odradila u XP-u sav posao. Emailovi su sačuvani po grupama u folderima ali kako bi ja rekao najobičnijim Total Commander folderima, ne Outlook-ovim. Sada je problem da ona neće da startuje.

Nešto mi pada na pamet rešenje da instaliram ponovo XP, pa jeste da malo širim diskusiju, ali biću kratak. Na računaru imam dva hard diska, da li bi sada mogao samo da na drugi disk instaliram XP, pa možda i neka stoji, taj drugi disk je 80 GB nije mi neophodan. Svojevremeno su mi rekli da kada stavljam dva operativna sistema prvo treba da instaliram stariji, pa noviji. Ne ruši mi se sada sistem, doduše to je maksimalno 3 sata posla.

Imam ja hotmail nalog da li nešto možda mogu preko njega?

Svakako ne mozes nista preko hotmaila. Nejasno je kako si ti to sacuvao postu "u jedan folder" pa narezao na DVD? U kom formatu je taj backup?

Svakako ne mozes nista preko hotmaila. Nejasno je kako si ti to sacuvao postu "u jedan folder" pa narezao na DVD? U kom formatu je taj backup?

Hvala ti na odgovoru.

Ovde je link ka jednom zipovanom malom folderu. To su info bilten emailovi tako da mogu reči da su javni te nije nikakav problem.

Jer ima dobra duša da objasni smotanom kako da doda tag-attachment. Ja sam navikao na forume, jednostavno ima dodaj fajl, browse i idem dalje. Samouk sam, a 54 godine, pa nekad problemi sa jednostavnim stvarima.

http://www46.zippyshare.com/v/zUbFNNYA/file.html

Poslednja izmena:
Eml fajl svaki mail client mora da otvara posto je on standard (rfc2822). Probao sam ove fajlove koje si postavio i oni se otvaraju u Thunderbird-u.

Eml fajl svaki mail client mora da otvara posto je on standard (rfc2822). Probao sam ove fajlove koje si postavio i oni se otvaraju u Thunderbird-u.

Hvala puno na odgovoru. Odoh da probam.

Radi. Hvala svima koji su odgovorili na moje glavno pitanje. Na sporedno pitanje ću potražiti odgovor na forumu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno