Šta je novo?

Kako da ostvarim kontakt ?

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Od pre par dana hvatam TP LINK-ov wierless router iz susedne zgrade. Danas iz zezanja uzmem i vidim da nema zastitu, pa reko malo da se zezam ukonektujem se na taj ruter i na 192.168.1.1 unesem ulaznu admin sifru i udjem u ruter. Lik ladno nema pojima da ukljuci zastitu. Mogao sam opusteno da mu promenim ulaznu sifru, enkripciju i sve ostalo. Ali posto nemam takve planove da li znate kako mogu da kontaktiram tog lika i da mu posaljem poruku da zastiti svoju mrezu ?
Btw. Kada se ukonektujem na ruter kako mogu da vidim sadrzaj njegovog HDD-a i da li mogu da kopiram sadrzaj sa njegovog na svoj HDD i kako ?
Obzirom da je i on ukonektovan, i da je veza nezasticena, da li moze i on da pristupi mom HDD-u ?

u principu na statusu routera bi morao da vidis koga ima sve na mrezi od klijenata...
sa net send <klijent> <poruka>
bi mu verovatno poslao poruku...
za nelegalne aktivnosti kako da mu dzaras po masini necu da ti pomazem..
ostavio sam pre par nedelja svoju mrezu otvorenu i neko mi je brljao po racunaru... obzirom da mi je wireless na 30% snage znaci da je neko u krugu od 30m...

Pa da sam hteo da mu brljam, ne bi iznosio ovo na Net !
Mogao sam da mu promenim admin sifru i da mu stavim enkripciju, obzirom kako izgleda nema pojima verovatno bi mislio da mu je crkao ruter :d
Ovo za HDD sam pitao vise da bi sebe zastitio, i u slucaju da ostvarimo kontakt izmenjamo sadrzaj ako ima nesto sto bi bilo intresantno i kod jednog i kod drugog.
OK, nema veze, idem na proslavu, pa se opet cujemo za dan-dva !

Pa neko ko mu je već nameštao primetio bi sigurno da ako ne ide sa default passom da je ruter provaljen a jedan reset vraća sve na fabričke vrednosti. Ni ja neću da pomažem oko preturanja po tuđim fajlovima a za slanje poruke već ti je rečeno, a možeš da pokušaš i sa ovim net send /domain:workgroup halo komsija ili umesto workgroup mshome.

Nazad
Vrh Dno