Šta je novo?

kako da ogranicim usera u xp?

• Začetnik teme Začetnik teme veljco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veljco

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
hocu da delim kompjuter sa mojom cerkom koja ima 4 godine...dakle hocu da ogranicim neke programe koji su u startupu da se ne podizu kod nje, hocu bukvalno sve da ogranicim, da nema nista kod nje osim par igrica koje ona igra, da ne moze nista da brise, instalira....kako? pomagajte ljudi nemam pare za jos jedan komp, a i da imam odakle mi? :type: :cigar:

Pa otprilike najlakse i najjednostavnije je da kreiras dva accounta. Tvoj administratorski i njen user. Ne mozes bas sve da joj ogranicis, ali mozes da ne moze nista da brise i instalira sama kao user. Ti ces kao admin da joj instaliras i deinstaliras igrice, a ona ce da se igra iz svog accounta.

to sam i sam skapirao...da li je moguce ipak ono sto ja hocu?
totalni limit

ovo je vrlo interesantna tema, a ipak, jasan odgovor ne postoji. MS koji vecinu stvari pravi da budu jednostavne do debilnosti nije razvio neki pogodan integrisani mehanizam za takvu kontrolu...

Mozda bi pomoglo ako se instalira neki od programa za internet cafe ili za igraonice. Recimo, na dve particije instaliras dva windowsa, pa u jednom (za klincezu) intaliras pomenuti program.

Moze jos da se proba da se instalira windows na virtuelnu masinu, pa da tamo dete vrslja.

Pozdrav

Pa ovo što Aca kaže može da bude totalni limit.Ja imam istu situaciju i deci sam sve osim igrica pobrisao iz start menija a uključio sam autologon na njihov nalog tako da kada pale računar vide samo njihov account!Surovo ali mene glava više ne boli :type:

a da li je brisanje iz start menija sve sto si uradio ili si menjao i local policies?

Edit: iz vesti o Win vista -- skontali su da pricamo o tome na forumu 🙂

" Za razliku od Windows XP operativnog sistema gde postoje "administratori" (koji imaju totalnu kontrolu) i "ostali", ovde će postojati i međustepeni, te će postojati neka vrsta "super-administratora", zatim "polu-administratora" koji će moći da vrše izmene do određene mere i "korisnika", koji i dalje neće moći da pristupaju ničemu van svog naloga niti vrše ikakve bitnije promene."

Poslednja izmena:
Čitajući PC Magazine setih se ove teme. Evo sta tamo piše:
str. 42 je napisao(la):
Ukoliko jedan isti računar deli više korisnika, npr. više ukućana u domaćinstvu, onda je preporučljivo instalirati Shared Computer Toolkit. Ova alatka omogućava totalno razdvajanje korisničkih profila, tako da se pristup pojedinačnog korisnika podacima onog drugogmože ograničiti
http://www.microsoft.com/windowsxp/sharedaccess/default.mspx
Ja ga nisam isprobao, nemam ni potrebu za tim, pa to prepuštam tebi 🙂.

Nazad
Vrh Dno