Šta je novo?

kako da ne ide u tray?

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
da li ima neko programče, ili bilo kakav način da kad minimizujem program koji onda ode u tray, da se ne vidi tamo, tj. da izgleda kao da ga ni nema...

nisam baš dobro objasnio...

evo problema: na poslu ostavim soulseek da skida neke stvari, ali dok dodjem na posao uvek se nadje neko pametan da to isključi... moja ideja je da nekako sakrijem tu tray ikonicu da se ni ne vidi da je uključen...

neke ideje?

ne moze. ovako: tray ne funkcionise kao taskbar, tako da se programi tamo ne smestaju automatski, vec se to eksplicitno izvodi u samom programu preko odgovarajuce funkcije (cije ime sam zaboravio, a Win32 Programmer's Reference mi nije pri ruci)...

Moze, potrazi na www.download.com program HideWin (tako nekako), sakrije i sebe i ono sto mu ti kazes. nema istalacije, samo zip sa exe-om u readme-om, jako je mali. nisam ga skoro koristio, ali koliko se secam radi bez problema.

hvala, idem da probam 🙂

ma to vi bogohulnici stalno hocete da dzarate po windowsu :d
ja vam pricam sta je po 'standardu' 😀

Ovo za "Always hide" jeste standardna opcija.

desni klik na taskbar>properties>obelezis kvadratic "hide inactive icons">costumize i stavis tom programu "Always hide". - prosto kao XP

A ovaj HideWin je sjajan, odma sebe smesti u tray 🙂 ...kad nisam umro! Ok, ima opciju da sakrije i sebe pored ostalog a i obozavam te male besplatne korisne stvarcice 🙂

hm, ako chovekove kolege znaju dovoljno da ugase soulseek kad ga nadju u tray-u, zar ne mislite da bi se setili i da kliknu na strelicu i otvore ceo tray?

rešio sam problem sa 12ghosts trayprotect... ima i hotkeyse za programe i sve lepo šljaka 🙂 10x

edit: a, da, system je win2000

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno