Šta je novo?

Kako da napravim butabilan xp i win7 na externi hdd 2,5 usb?

Nikola1

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Mozda je bilo i neke teme o teme ali posteno da kazem da ne preturam po postovim jer kad to radim izgubim volju,pa molim koji su raspolozeni i dobre volje da odgovore,jer znam da znate.Ovako objasnjenje;cesto dizem sisteme,pa bi hteo da na taj mali hdd stavim sve moguce sto mi treba za instalaciju i istu tu instalaciju upotrebim sa hdd bez diska?Nisam jos nista probao pa pitam ako jednostavno kopiram operativne sisteme na hdd da li ce da budu butabilni?Ja mislim da nece pa ako netko moze objasniti postupak prebacivanja na hdd (sta treba uraditi) da bi bili butabilni,tj jednostavno da krenem instalaciju sa hdd-a bez bilo kakvog ca-a?

Novicorp win-to-flash,znam da moze da napravi bootabilne USB flash diskove pa sa njih da vuces instal,prost copy-paste ne radi.Za full win 7 i 32 i 64 bit ti treba 4Gb
LINK

win2flash nije ono sto mu treba u ovom sluchaju. Taj program ne podrzava vise bootabilnih os-ova na jednom uredjaju.

Ovde moze pronaci ono sto mu treba (vise butabilnih os-ova sa jednog uredjaja).

Ne mogu da se setim tačno ali valjda win2flash ne uspeva sp3 da napravi butabilnim, dok sve savršeno radi iz UltraISOa, samo se tu treba dosta pomučiti.

meni je napravio butabilan xp sp3 bez problema. mozda si koristio neku staru verziju ?

Novicorp win-to-flash,znam da moze da napravi bootabilne USB flash diskove pa sa njih da vuces instal,prost copy-paste ne radi.Za full win 7 i 32 i 64 bit ti treba 4Gb
LINK

Slucajno naidjoh na ovu temu koja me interesuje, ali u mom slucaju to je win7 64-bit. Moj slucaj je sledeci i bio bih zahvalan na pomoci ako je uopste moguce. Naime, uz laptop imam originalni win7 home edition 64-bit, i uz njega dobio 2 restore DVD-a. Vec sam jedno 2 puta radio restore, i svaki put on vrati onaj "fabricki preinstalirani sistem" sa raznoraznim junk-om koji mi ne treba i koji moram da deinstaliram. To su npr. Office 2007 trial, pa Norton AV, MS Works... ma trista cuda. Da li je moguce da ja od tih restore diskova ili mog sistema napravim cistu instalaciju sistema bez svih tih glupih dodataka? E da, masa tih dodatnih programa su Audio video photo alati koji zauzimaju puno prostora a ne mogu da se deinstaliraju nikako. Ima li resenja ili nema :)

Verovatno ne :( Ako je restore image u VHD formatu to je pre-installed image i tu ne moze nista da se uradi :(
Ako je to OEM install CD, to vec moze jer je to nesto tipa nLited/vLited Windows pa moze svasta da se sredi. Pogledaj DVD, pa javi. Ja do sada sam samo uz staru Toshibu dobio restore CD koji sam odmah bacio ;), sve ostalo je dolazilo sa OEM ili Retail.

@Nothingman : Veoma interesantan i koristan sajt,kao i sam program u developingu.Moracu da iscitam i da probam da sve nabijem na jedan eksterni hard,naravno ako je moguce.Ako jeste.....ja sam pobedio sve igrice ovog sveta XD

Jel moze netko da mi posalje free link za win2flash,jer sve sto probah nece ili se placa?

Jel moze netko da mi posalje free link za win2flash,jer sve sto probah nece ili se placa?

Pa skini sa zvanicnog sajta, program je besplatan.
Evo ti link. Odaberi tu ftp download, radi sigurno, upravo sam isprobao.

@nogga
Meni jos primamljivije zvuci pravljenje butabilnih instalacija win7, winxp i hiren's boot-a na jednom usb flashu od 8gb. Resenje za sve probleme na jednom jeftinom sticku :)

Verovatno ne :( Ako je restore image u VHD formatu to je pre-installed image i tu ne moze nista da se uradi :(
Ako je to OEM install CD, to vec moze jer je to nesto tipa nLited/vLited Windows pa moze svasta da se sredi. Pogledaj DVD, pa javi. Ja do sada sam samo uz staru Toshibu dobio restore CD koji sam odmah bacio ;), sve ostalo je dolazilo sa OEM ili Retail.

Ta 2 restore DVD-a sto imam nisu OEM instalacioni DVDovi. Dobio sam i jednu pm i imao prepisku sa covekom na cemu mu se zahvaljujem. Deluje mi jako komplexno to sto mi je savetovano, pa cu da batalim. Nije vredno vremena.

Nazad
Vrh Dno