Šta je novo?

Kako da mi prorade svi zvucnici?(5.1sistem)

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Imam Jazz 9940 i LIve! i lepo mi radi vufer,prednja dva i zadnja dva ali centralni nikako da ispusti neki zvuk!Pokusavao sam i u Winamp-u i u WMP (pokusavao sam i mp3 i audio fajlove) i u Igricama i u divx filmovima (DVD nemam) i nigde se nije oglasio...
Sta treba da uradim?
-Posebno mi je potrebno resenje za Winamp (za pustanje mp3 muzike u punom 5.1 sistemu) jer to najvise koristim!
Hvala unapred na odgovorima!
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Evo podešavanja za winamp

Preferences (CTRL+P)
Plugins
Output
DirectSound ... Configure
Device
pa ukljuci hardware acceleration

Centralni zvucnik samo radi u DVD filmovima i u nekim igricama koji posjeduju specijalne efekte!!!

M3 je napisao(la):
Centralni zvucnik samo radi u DVD filmovima i u nekim igricama koji posjeduju specijalne efekte!!!
Mozda bi trebao da radi samo u DVD filmovima i igricama ali nije tako. :smoke:
Kod mene (i ne samo mene :D ) centralni radi i dok slusam mp3 muziku
i gledam divx filmove. Creative Inspire T5400 @ Nvidia Soundstorm ,)

Stari moze on da ti radi kad mu ti na zvucnu emiliras 5.1 sistem-znaci da ti radi svih 5 zvucnika ali onda gubis specijalne efekte- takozvani suraund zvuk!!!
Moj drug je to uradio bio na genius-ovoj 5.1 kartici ali nije to to!!!

M3 je napisao(la):
Stari moze on da ti radi kad mu ti na zvucnu emiliras 5.1 sistem-znaci da ti radi svih 5 zvucnika ali onda gubis specijalne efekte- takozvani suraund zvuk!!!
Moj drug je to uradio bio na genius-ovoj 5.1 kartici ali nije to to!!!
Ali, ne razumem, sta ce ti (i odakle) specijalni efekti pri slusanju muzike u winamp-u.
5.1 je izmisljen za filmove, a kasnije iskoriscen za igrice. Ispravi me ako gresim, ali ja nisam cuo za 5.1 muziku.

Da da naravno specijalni efekti su znaci samo u DVD filimovima i nekim igricama kao sto sam naveo tamo.Centralni zvucnik ne radi u Winampu osim ako ga ne emuliras na kartici.Vidim tebe ne interesuje suraund zvuk onda ok emuliras 5.1 i ima da siba kao podmazan na winampu znaci svih 5+Woofer

@ M3:
Pa dobro kako to da uradim?

@Sasha:
Pokusao sam ono i nista se ne desava...U cemu je problem?

I sta je ispalo jel se kvari zvuk u winampu pri ukljucivanju centralnog(za mp3)ili ne?
A sto nece ni kod jedno divx filma da mi radi centralni?Sta se treba uraditi po tom pitanju?
Pozdrav!

Nemam pojma jer moj drug je emulirao zvuk na Geniusovoj 5.1 kartici dok ne znam kako se to radi sa Live karticama!!!
Procackaj malo,ali javicu ti ja sjutra kad popricam sa ovim mojim drugom pa cu ti reci moze li ili ne moze!!!
ok :)

Vrh Dno