Šta je novo?

kako da klokujem AMD atlon 2100+ POMOC!!!!

dejan1p

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2006
Poena
301
ploca asus A7V8X-X
MEMORIJA 2x256 @333Mz
graficka ASUS ATI 9600 GE
napajanje 300w
koliki maximum mogu da izvucem iz ovog i kakva podesavanja u bios-u mi trebaju!!!

Ukratko:
Prvo odredi koji je proc u pitanju, Palomino, Thorouhbred A ili B, od toga zavisi dokle mozes da ga teras. Ocekuj oko 2000-2100 Mhz.
Proc je 13x133 i verovatno zakljucan, znaci mozes da dizes magistralu. Stavi magistralu na recimo prvo 150 MHz i memoriju by SPD i polako dizi dokle stignes. Kad nadjes max (ne dize se vise ni Win ni BIOS) ti spusti i trazi stabilnu magistralu. Onda pustis memtest86 da istetiras memoriju iz DOS-a i Prime95 tortute test da istestiras procesor. Kad ne prijavi greske ni jedan ni drugi program imas stabilnu overklokovanu masinu.

Da ko sto rece ACA mada mislim da ti je dovoljo 13x150 1.95ghz po meni to ti je sasvim dovoljno
jedino ako tebi nije dovoljno hoces jos onda traj 151-152-153 nemo odmah-155-160mhz
nego korak po korak pa na test kako radi
sa softverom koji ti je ACA rekao
pozzzz............

Poslednja izmena:
Procesor mi je Thorouhbred ali nisam siguran a ili b
mnozilac sam ostavio na 13x a magistralu 146 a povecao sam voltazu sa 1.600v na1.6500 dali je to uredu i da li bi mogao i mnozilac da povecam recimo na 14x? Unapred hvala!!!

Imas programcic CPU-Z pa ce ti on reci.
Posto nisi siguran da li je otkljucan, ti stavi recimo 14x133 pa vidi da li se dize. Ako se dize otkljucan je. Onda stavi recimo 12x166 i to bi ti bilo valjda dovoljno. Posle mozes malo da zatezes i memoriju, tajminge. Ovde ti je i memorija ogranicavajuci faktor. Ne treba da dizes voltazu ako nemas dobar kuler, grejace ti se procesor.

pa temperatura mi je oko 51 stepen pri igranju zahtevnih igrica (oblivion) a voltaza mi je 1.650 ,drzim kuciste otvoreno i rascistio sam malo kablove, dali je ova temperatura uredu ? Da li mozes malo da mi pojasnis to zatezanje memorije ,tajminga. kada magistralu podesim vise od 150 u biosu mi izlazi neko upozorenje crvenim slovima sa strane u vezi memorije!!!

Vrh Dno