Šta je novo?

KAKO da izbrisem...!?!?

Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
304
Problem je sledece prirode. Imao sam instalirane vistu i xp na razlicitim hardovima. Hard sa vistom je preminuo, pokoj mu dusi, ali sada, kada hocu da podignem xp, jos uvek mi izlazi vista kao glavni OS.!? Sto znaci da moram rucno da prebacim na xp, sto takodje znaci da me mnogooo nervira...:)
I jos jedna sitnica, kako da namestim da se xp podigne direktno, bez log on i bez lozinke? Kako je i bilo na pocetku posle instalacije.
Hvala

Problem je sledece prirode. Imao sam instalirane vistu i xp na razlicitim hardovima. Hard sa vistom je preminuo, pokoj mu dusi, ali sada, kada hocu da podignem xp, jos uvek mi izlazi vista kao glavni OS.!? Sto znaci da moram rucno da prebacim na xp, sto takodje znaci da me mnogooo nervira...:)
I jos jedna sitnica, kako da namestim da se xp podigne direktno, bez log on i bez lozinke? Kako je i bilo na pocetku posle instalacije.
Hvala

Sa xp boot cd-om idi na "repair console" tako što ćeš pritisnuti R kad te bude pitao...
onda iskoristi komandu bootcfg (imaš i help)

Za ovo drugo pokreni sa run "control userpasswords2" i odštikliraj users must enter a username.

Pre nego sto bilo sta uradis uradi sledece...
start-run-msconfig
idi na tab BOOT.INI i imas opciju check all boot paths
XP ce da proveri da li su putanje za boot u redu,a posto nema viste trebalo bi da izbrise tu putanju..
naravno,kapiram da posto nema viste nema ni boot menager-a znaci da se korist boot config...
A za log znao sam ali sam zaboravio..***:)
Pozz

Poslednja izmena:
Za malo...

Pre nego sto bilo sta uradis uradi sledece...
start-run-msconfig
idi na tab BOOT.INI i imas opciju check all boot paths
XP ce da proveri da li su putanje za boot u redu,a posto nema viste trebalo bi da izbrise tu putanju..
naravno,kapiram da posto nema viste nema ni boot menager-a znaci da se korist boot config...
A za log znao sam ali sam zaboravio..***:)
Pozz

Ne, ne kapira da vise nema viste... Kaze sve je ok

Vrh Dno