Šta je novo?

Kako da izaberem vodeno hladjenje za pc

Mihail

Zapažen
Učlanjen(a)
19.06.2024
Poena
1
Hocu da uzmem vodeno hladjenje za racunar, ali nije mi jasno koje dimenzije treba da gledam kada kupuje da bi mi stalo u kuciste.Pa konkretno pitanje sta treba da gledam i da li ovo hladjenje

AQIRYS Hydra 240 AIO Black u MS ARMOR V700?​

Pa za pocetak treba da vidis da li radijator+ventovi moze da stane gore ili napred. Idealno bi bilo gore. Sudeci po specifikacijama, deluje da moze (posto ne pise konkretno gde tih 240mm staje).
1721733459032.png - sa zvanicnog sajta
Treba videti da li ima dovoljno mesta, posto ide i debljina hladnjaka i debljina ventilatora da eventualno ne smeta komponentama na maticnoj a sa slika deluje prilicno tesno. Isto ti vazi i ako bi hteo hladnjak da stavljas napred samo tada je problem graficka a ne maticna. Ako neko nije odradio recenziju kucista i stavio vodeno u njega ovako sa slika tesko je proceniti da li nesto moze da stane ili ne.

edit: Ventovi i radijator su ti 5.2cm debeli. Pogledah sada kod sebe, MS CYCLOP V koje je po spoljnim gabaritima vece od tog kucista i nema sanse da stane taj hladnjak gore, predebeo je.

Poslednja izmena:
Hocu da uzmem vodeno hladjenje za racunar, ali nije mi jasno koje dimenzije treba da gledam kada kupuje da bi mi stalo u kuciste.Pa konkretno pitanje sta treba da gledam i da li ovo hladjenje

AQIRYS Hydra 240 AIO Black u MS ARMOR V700?​

Za koji procesor ti treba i šta radiš sa kompom?
Pitam jer iz nekog razloga se ljudi lože na vodeno hlađenje iako realno većini i vazdušno završava posao i dosta je jeftinije i dugovečnije, možeš da nađeš odlične tower kulere za 40-60e...

Znam da mi trenutno za ryzen 7 5800x nije potrebno ali ga radim za malo duze staze,ali koliko vidim sve mi se vise dopada ideja o kupovini nekog boljeg vazdusnog hladjenje

Znam da mi trenutno za ryzen 7 5800x nije potrebno ali ga radim za malo duze staze,ali koliko vidim sve mi se vise dopada ideja o kupovini nekog boljeg vazdusnog hladjenje
Uzmi lepo Thermalright Phantom Spirit 120 SE za 50-55e na KP i to ti je to...

Nazad
Vrh Dno