Šta je novo?

kako da iskljucim CHKDSK

jogi

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2005
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
od pre neki dan pri dizanju sistema windows proverava d particiju.na d imam instalirano samo COD2,pwdc++ skida na d a ostalo su filmovi i muzika.pise u poruci da moze da se iskljuci a ja ne znam kako.probao sam sa Autoruns da nadjem al ne vredi.skenirao sam sistem sa bit defenderom 9 pro+,s&d i adware pro i nema nista.dal nesto nije u redu sa diskom ili sam ja zabrljao
pomagajte:wall:

Meni je tu istu stvar radio SystemMechanic.
Mislim da je stvar u nekom od naknadno instaliranih programa za ciscenje HDD-a. Aj napisi sta ti je sve instalirano od takvih programa.

Ako na proveru mislis na scandisk, onda ga samo pusti da odradi scan do kraja i vise se nece pojavljivati.

ccleaner.tune up 2006,regcleaner

jogi je napisao(la):
ccleaner.tune up 2006,regcleaner
moj savet ti je da to lepo obrises i instaliras System mechanic 5 ili 6. sve to sto si instalirao imas u ovom programu + molion drugih korisnih dodataka.program je siguran i radi sa svim winowima sem sa XP x64 (znam da mi je 5ica syebala bar puta sistem kad sam imao x64 ,mozda su sa 6icom popravili to).
ja koristim system mechanic od cetvrte verzije i nikad mi na x32 winu nije napravio nikakav problem,poz

Poslednja izmena:
jogi je napisao(la):
od pre neki dan pri dizanju sistema windows proverava d particiju.na d imam instalirano samo COD2,pwdc++ skida na d a ostalo su filmovi i muzika.pise u poruci da moze da se iskljuci a ja ne znam kako.probao sam sa Autoruns da nadjem al ne vredi.skenirao sam sistem sa bit defenderom 9 pro+,s&d i adware pro i nema nista.dal nesto nije u redu sa diskom ili sam ja zabrljao
pomagajte:wall:
a koji fajl sistem je na d: ?

Cenim da je od ovih krivac Tune Up 2006. Pogledaj u njegovim opcijama da li ima negde scan at windows start, ili nesto slicno.

file je ntfs
dobio sam ovu poruku:
disk defragmenter has detected chdsk is sheduled to run on the volume D:
please run chkdsk/f
kad odem na start run chkdsk/f dobijem poruku da windows ne moze da ga nadje?

a sta ti je na F drive-u?

dvd rw pionir 111
win ga vidi i radi najnormalnije

jogi je napisao(la):
kad odem na start run chkdsk/f dobijem poruku da windows ne moze da ga nadje?
to je onda jasno posto u cd romu nema cd-a tako da nema sta da nadje i skenira
odradi ti lepo checkdisc na svim particijama i mislim da ce ti to resiti problem
a i u buduce ako ti se u toku loadovanja wina pojavi checkdisk ,pusti ga nek zavrsi scan i ne bi trebalo ponovo da se javlja

Poslednja izmena:
/f nije oznaka particije, nego Fix comanda za ispravljanje error-a. :d
Pusti chkdsk da zavrshi, kao shto ti je Mixi rekao, i ne bi trebalo da te davi ponovo. Ako ga prekinesh, svaki naredni put ce se pokretati.

:wave:

Ovo uputstvo ti je za Win NT, ali lično sam proverio da radi i pod Windows 2000 i XP. Problem je u tome što Windows NT i njegovi derivati obeleže drajv kao "prljav" ako samo jednom primete grešku na njemu, pa ga posle stalno proverava pri paljenju.

When NT boots it performs a check on all volumes to see if the dirty bit is set, and if it is a full chkdsk /f is run. To stop NT performing this dirty bit check you can exclude certain drives. The reason you may want to do this is for some type of removable drive, e.g. Iomega drives:
Run the Registry Editor (Regedt32.exe). You must use Regedt32.exe and not Regedit.exe
Goto HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager
Change the BootExecute value from:
autocheck autochk *
to:
autocheck autochk /k:x *

Where x is the drive letter, e.g. if you wanted to stop the check on drive f: you would type autocheck autochk /k:f *. To stop the check on multiple volumes just enter the drive names one after another, e.g. to stop the check on e: and g: autocheck autochk /k:eg *, you do not retype the /k each time.

If you are using NT 4.0 with Service Pack 2 or above, you can also use the CHKNTFS.EXE command which is also used to exclude drives from the check and updates the registry for you. The usage to disable a drive is

chkntfs /x <drive letter>:
e.g. chkntfs /x f: would exclude the check of drive f:

To set the system back to checking all drives just type

chkntfs /d

taraba je napisao(la):
/f nije oznaka particije, nego Fix comanda za ispravljanje error-a. :d
:wave:

e to vidis nisam znao,nesto sam sada naucio,)

Poslednja izmena:
bootexecute: autocheck autoshk/p\??\c:autosheck autoshk*
ovako pise,kako treba??
slab sam sa engleskim za ovakve stvari,pa da ne zabrljam nesto

Poslednja izmena:
morbius
resio problem
Hvala puno!!!!!

Nema na čemu. Samo znaj da je na ovaj način mogući problem na toj particiji samo zamaskiran, ne i rešen. Ipak, najverovatnije je da nikakvog problema zapravo i nema, već da glupi Winblows drnda hard bez veze samo zato što je jednom posumnjao da postoji neki problem sa fajl sistemom na njemu.
Dirty bit se može ukloniti i korišćenjem recovery konzole koja se dobija butovanjem računara sa Windows CD-a. Sintaksa komande je prosta:

C: is not dirty

gde je C: particija koju Windows stalno proverava pri paljenju. Ovo rešenje je međutim za Windows Server 2003, mada verujem da radi i pod Windows XP.

Nazad
Vrh Dno