Šta je novo?

kako da instaliram xp na lap topu napravljenom za vistu i... ... please help!

StevanKaranac

Cenjen
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poena
154
... i koji bi sistem trebalo instalirati,tj koji mi je najjaci xp za sada,kako bih mogao da iskoristim sto bolje mogucnosti racunara.... ne razumem se ni u verzije , samo nebih da rizikujem za vistom zbog programa za pravljenje muzike koje koristim...
postavio sam pitanje na drugoj temi,ali neznam gde bih dobio jednostavniji odgovor...

kako se menja bios i sta sve treba uraditi,ako moze neko da mi objasni sto pre i da li postoje razlicite verzije xp-a koje mogu instalirati... koritim trenutno windows xp pro sp3 black edition,koji mi je jako jednostavan bio za instalaciju prosli put na pc-ju,ali kako da znam da li mogu sa nekim drugim bolje iskoristiti noviju konfiguraciju na lap topu? :S skroz nemam pojma nista o svemu ovome,a lap top mi stize sutra i trebalo bi sto pre sve podatke da prebacim na njega i da predjem da radim tu,jer mi ovaj komp totalno riknjava i nemoguce je prakticno raditi muziku na njemu vise :S

neznam kako izgleda instalacija sistema na racunaru koji vec nije imao sistem ( neznam ni da li je to razlika neka ), a pogotovo kako se radi instalacija xp-a na lapu za vistu....

please help!

MSI EX623X-0W4EU

* Proizvođač : MSI
* Težina : 2.6kg - 3.0kg
* Ekran : 16"
* Procesor : Intel Pentium DualCore T3400 (2.16GHz)
* Memorija : 4 GB
* HDD : 320GB
* Grafička kartica : GeForce 9500GS 512MB DDR2

* Operativni sistem : Nema operativni sistem

skidam sada ovo, neznam da li ima i tu mogucnost simulacije xp-a sa promenom tog biosa,ali svaka pomoc je dobrodosla. hvala ti, evo i malo informacija o lapu,valjda moze pomoci zaodgovor na ovaj moj problem ....thnx

Hehe, zato sam ja striktno tražio laptop sa punom XP podrškom ;)

Prosle godine sam na jedan Asusov laptop(ne secam se modela, jer nije moj) instalirao Windows Black XP 23 Ultimate, koji i danas radi odlicno. Inace i na mom desktop racunaru imam pored Viste SP1, Ubuntu-a istu verziju XP-a.

hm,moram da kazem samo da sam se tripovao bezveze,jedina nauka je skinuti drajvere sa ofc msi sajta za xp ... to trenutno radim,pa me malo buni jer se neki drajveri dupliraju za npr wireless,a ja neznam koji mi treba hahahahhaa - nije zhvaka za seljaka :D

... i koji bi sistem trebalo instalirati,tj koji mi je najjaci xp za sada,kako bih mogao da iskoristim sto bolje mogucnosti racunara.... ne razumem se ni u verzije , samo nebih da rizikujem za vistom zbog programa za pravljenje muzike koje koristim...
postavio sam pitanje na drugoj temi,ali neznam gde bih dobio jednostavniji odgovor...

kako se menja bios i sta sve treba uraditi,ako moze neko da mi objasni sto pre i da li postoje razlicite verzije xp-a koje mogu instalirati... koritim trenutno windows xp pro sp3 black edition,koji mi je jako jednostavan bio za instalaciju prosli put na pc-ju,ali kako da znam da li mogu sa nekim drugim bolje iskoristiti noviju konfiguraciju na lap topu? :S skroz nemam pojma nista o svemu ovome,a lap top mi stize sutra i trebalo bi sto pre sve podatke da prebacim na njega i da predjem da radim tu,jer mi ovaj komp totalno riknjava i nemoguce je prakticno raditi muziku na njemu vise :S

neznam kako izgleda instalacija sistema na racunaru koji vec nije imao sistem ( neznam ni da li je to razlika neka ), a pogotovo kako se radi instalacija xp-a na lapu za vistu....

please help!

Ostavi Vistu kao sto je,napravi drugu primarnu particiju uz pomoc Acronis Disk Director i tamo instaliraj WindowsXP.Kada ukljucis racunar imaces 30 sekundi da odberes koji sistem zelis pokrenuti.A sto se tice verzija WindowsXP trenutno najbolja i najnovija je zadnja iz Juni mesec.Bar na Pentium 3 radi najbze od svih:
http://www.h33t.com/details.php?id=84885be7fa81b149c9a64851627b4f2b8f53749d

joj,instalirao sam xp,kao sto rekoh gore,pa sam se baktao sa tim drajverima,medjutim zvuk nikako nije proradio,kao sto je neko vec i rekao u slicnoj temi... pa sam onda instalirao vistu i sve je super,bla,bla,i sve programe mi je prihvatila,medjutim neke od jako bitnih instrumenata mi ne prihvata,tj treba mi upgrade za vistu ili sta ja znam,a nema teoretske sanse da nadjem na netu,bar ne fre....

tako da je moje pitanje sada, ako uradim ovu duplu instalaciju, da li cu imati mogucnost da instaliram na xp-u programe i instrumente koji mi trebaju, a da pritom imam i zvuk,s obzirom da nekako nece da mi radi na xp-u... i zapravo,ako postoji neko resenje, a da imam zvuk,zasto bih zadrzao vistu i bzv zauzimao prostor na hddu? izvin'te,ali operativni sistemi mi nisu jaca strana,ali ako neko hoce da snimi pesmu,neka se slobodno javi :D

A sto se tice verzija WindowsXP trenutno najbolja i najnovija je zadnja iz Juni mesec.Bar na Pentium 3 radi najbze od svih:
http://www.h33t.com/details.php?id=84885be7fa81b149c9a64851627b4f2b8f53749d
ee,i hvala ti za ovaj link,skidam ovo,bas lepo zvuci sve sto pise tamo,nadam se da uspeti na ovome da mi rade instrumenti i da ce da mi iskoristi malo bolje ram,posto mi ova vista vidi samo 3gb, neznam , ne mogu da nadjem gde pise da li je 32bitni ili sta...? u svakom slucaju,hvala ti,dobar sistem uvek dobro dodje :)

Verzija ovog windowsa je 100% 32 bitna,u svakom slucaju probaj na tvom racunaru.

Verzija ovog windowsa je 100% 32 bitna,u svakom slucaju probaj na tvom racunaru.

ok,pokusacu u svakom slucaju ,jer mi je ovo za sada jedino resenje, a i drug iz Ca ,kog inace preko fona smaram non stop oko nekih problema na kompu mi je rekao da je novija verzija sestema i da verovatno ima vecinu ili sve potrebne drajvere,sto se ja iskreno nadam,u suprotnom neznam sta bih vise :S

Pa nesto gledam ovaj laptop na msi sajtu i nisam bas siguran da je samo vista kompatibilan.

Sto se tice drajvera, ovde imas sve drajvere za taj laptop i probaj sa njima

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1677

Sto se tice ram memorije, 3gb je sve sto ces da izvuces iz 32bit sistema. Jednio ako hoces da stavis 64bit sistem ali nisam siguran koliko ce to da ti se isplati.

Ovo sa linkovima je jako simpaticno. Benchmarkbb, warez sajt:)

Poz

verujes li mi da sam ja,posle ovako glupih pitanja uspeo da uradim nesto sam... skidao sve ove drajvere i prvi i drugi put,ovaj novi sistem sto sam skinuo nisam mogao da pokrenem pri startapu iz viste,a na pc-u je hteo,pa sam instalirao privremeno isti os kao na pc-u na lap top,medjutim opet nije hteo da se pokrene,nego sam ga pokrenuo iz explorera,sto mislim da bas i nije pametno,tako da sad imam ovaj sistem na d particiji,a na c particiji onaj privremeni :S neznam da li smem da izbrisem sve ono nekako sa c particije ili sta vise da radim,spreman sam jos jednom da sve ovo sa onstalacijom prodjem,ako znam da cu uspeti da je pokrenem,a da mi sistem bude na c disku i da imam samo taj jedan koji radi.... ovako cu morati jos jednom da experimentisem,pa bice sta bude,nadam se da necu nesto debelo da zabrkam :S

hvala puno za ovaj sistem,definitivno samo sa njim radi zvuk i sve ostalo ( za ovo sve ostalo,nadam se ,jer jos nisam restartovao da vidim kako ce se ponasati grafika i sve...)

A da ti zoveš nekog da ti lepo sredi taj nered koji si napravio ovim instaliranjem svega, jer očigledno ne možeš da se snađeš sa svime?

zavrseno je sve,konacno - sve u svemu,ovo je jedini sistem koji sam imao,a da radi sve ok na njemu,sto ovaj lap moze da podrzi uz xp,samo se mora pokrenuti iz explorera i u opcijama mu zadati da se instalira na c disku iako postoji sistem,pa da ga izbrise kad loaduje fajlove .... stvarno nisam nasao drugi sistem na netu da je radio....

Samo si bio nestrpljiv...
To je nekakva "custom" verzija u kojoj je instalacija "bez postavljanja pitanja", tako da se prvih nekoliko uobičajenih ekrana uopšte ne pojavljuje. Prvi koji se pojavi, je onaj gde te pita da formatiraš / particionišeš hard disk.
Malo je neobično, što se pokretanjem instalacije sa tog diska dobija poruka da je "regedit zaključao administrator"??!!!
Ovako se obično ponašaju sistemi zaraženi virusom, pa bi valjalo da proveriš kako stoje stvari na tom tvom računaru!?

Vrh Dno