Šta je novo?

kako da instaliram win 2000?

Dubes

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2002
Poena
604
Vec sam tri puta pokusao i svaki put ima istu gesku, pri podizanju ona linija (plava) dodje do kraja i racunar se restartuje i nonstop tako. Do sada sam milion puta instalirao OS ali nikada mi se nije ovako desavalo. Pokusao sam i instalaciju bez ijedne kratice (osim graficke), pa rece drug da iskljucim u biosu sve vezano za acpi i uvek se isto desi. Na disku vec imam 98-icu na primarnoj particiji (C) a win 2000 stavljam na drugu logicku particiju (E). Ploca je abit kt7a, duron 750, 20 GB fireball i neka starija intelova agp graficka kartica.
Ako neko zna resenje neka javi...

Pozdrav
Dusan

Citas li sta pise na ekranu?

A,
ono izvadi li ti CD sa instalacijom , kada te na to upozori instalacioni program, da izvadis CD i disketu iz uredjaja ?

Meni nesto tvoj problem lici na non-stop butovanje sa boot CD-a !

Citas li ti moj post?
Da li si ti ikada instalirao OS? I sta je CD i disketa pri instalaciji win 2000?

zamolio bih da mi odgovori ko nesto zna, a ne ovi drugi....

Opusti se, covek je pokusao da ti pomogne.
Obrisi CD (mozda je prljav) ili probaj sa nekim drugim CDom (win 2000). Moguce da ti CD uredjaj okida. Meni deluje kao da ne moze da izcita sve podatke. Isto meze da ti se desi ako ti HDD nije propisno instaliran u BIOSu. Ako imas slucajno RAID na ploci kazi, i to moze da te zeza.

A jel radis upgrade Windows-a ili instaliras ceo 2k?

Poz.

cheers

Dubes je napisao(la):
Na disku vec imam 98-icu na primarnoj particiji (C) a win 2000 stavljam na drugu logicku particiju (E).

Mozda glupo pitanje ali zar se OS-ovi ne instaliraju na primarne particije?

Re: Re: kako da instaliram win 2000?

boskovic je napisao(la):
Mozda glupo pitanje ali zar se OS-ovi ne instaliraju na primarne particije?
ne moraju

Taj CD sam koristio dosta puta i svaki put je instalirao bez problema, moguce je da se vec "izlizao" (za sve ima prvi put), a uredjaj je Teac koji mi samo novine ne cita :) . Nemam RAID a HDD je podrzan u BIOS-u. Ja sam mislio da je nesto hardverski u pitanju ali sa druge strane win98 mi radi na istom sistemu bez problema. Pokusacu da nadjem win2000 sa SP3 u jednom.
Ne radim upgrade vec na praznoj particiji instaliram win2000.
Win 98 mora da ide na primarnu a win2000, winXP, Linux mogu na logicku stim sto samo par fajlova (loader) stave na primarnu.

Pozdrav
Dusan

Samo se ti ljuti

ali ako ti je na primarnoj FAT-32 fajl sistem onda W2000 se nece instalirati nikao, jer ga ne cita , i ne moze da pokrene NT loader.

Pozdrav !

Opet mi nije jasan tvoj post, hoces da kazes da win 200 ne moze da se instalira na fat 32 ili sta?
Da pojasnim, win 2000 odradi instalaciju ali kada se disk izvadi i kada bi trebalo da se prvi put podigne OS jednostavno se restartuje pred sam prikaz ekrana sa ikonama (desktop-a) i to je to.
To sam napisao i u prvom postu samo ne ovako slikovito...

Dusan

Re: Samo se ti ljuti

zormanic je napisao(la):
ali ako ti je na primarnoj FAT-32 fajl sistem onda W2000 se nece instalirati nikao, jer ga ne cita , i ne moze da pokrene NT loader.

Pozdrav !

Sasvim se lepo instalira i ako je primarna FAT32. Hoces da kazes da Win2k ne cita FAT32 ?!!!? Pa mozes i na FAT32 particiju da ga instaliras ako je to potrebno.
Na poslu imam Win98, Win2k (NTFS) i sve sasvim lepo radi iako je 98-ca na primarnoj. 2000-ka ubaci nekoliko fajlova na c: i napravi boot meni i to je to.

Opa opa opa, odoste predaleko... win2k naravno cita fat32 i samo u kombinaciji sa win98 C (primarna) particija mora biti na fat32 fajl sistemu, sekundarna particija naravno ntfs i tako dalje...
Meni se cini da je tvoj problem ne prepoznavanje boot sektora, znaci instalacija je zavrsena ali pri izboru win2k sistema sistem pri podizanju puca ili se zaglavi na startu ?
Ajd posalji mi spisak koliko particija imas i kako si uradio raid, posalji i boot.ini fajl, tj. sta je u njemu...
pozdrav

probaj da iskljucis UDMA iz biosa. ili jos bolje stavi 33 kabal pa probaj s njim...
mada opet, ako vec radi u 98

proveri da li radi udma u 98 pre nego sto to uradis!

Nije udma, probao sam i nece. Vec pocinje da me nervira i najverovatnije ce biti format sve zivo. Inace imam tri fat32 particije i za win2000 sam namenio poslednju od 8 GB, znaci bez ntfs-a. Sto ce reci C win98, D gomila filmova, E win2000. Ne znam zasto si napisao "sekundarna particija naravno ntfs i tako dalje..." kada to nije neophodno. RAID sam napisao da nemam a boot.ini ti saljem pa vidi....
Teorija o boot sector mi ne ide u glavu a i pustao sam komandu za popravku master boot sector-a u recovery consol...

BTW
Pozdrav za RamOne from GrO
Dusan cheers

Oups. greska !

Sorry,
Očigledno neko ovde meša instalaciju NT4 i W2000.

Nažalost najverovatnije sam to ja!

Sve u svemu mislim da tvoja instalacija W2000 ne zapiše kako treba konfiguracione podatke o mašini na aktivnoj particiji, ili je ntdetect.com oštećen u postupku instalacije.

Ponovo sorry!

PS

Da li je particija pravljena iz Partition Magica ili pomocu Fdisk. PQ do verzije 6 zna da zezne stvari kada se particije pomeraju napred-nazad ?

Dubes je napisao(la):
Nije udma, probao sam i nece. Vec pocinje da me nervira i najverovatnije ce biti format sve zivo. Inace imam tri fat32 particije i za win2000 sam namenio poslednju od 8 GB, znaci bez ntfs-a. Sto ce reci C win98, D gomila filmova, E win2000. Ne znam zasto si napisao "sekundarna particija naravno ntfs i tako dalje..." kada to nije neophodno. RAID sam napisao da nemam a boot.ini ti saljem pa vidi....
Teorija o boot sector mi ne ide u glavu a i pustao sam komandu za popravku master boot sector-a u recovery consol...

BTW
Pozdrav za RamOne from GrO
Dusan cheers
Dej si :wave;
Evo mene posle manjeg odsustva...
Stavi :
"default=C:\"
umesto
"default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINNT"
A sto se win2k tice, mislim da je ipak bolje da ga stavis na ntfs...
ps
Cujem da je neko *****avao Sanju preko mog ICQ-a dok nisam bio u Beogradu , ccc svraticu neki dan
cheers

Alo bre Dubes i Ramone bez politike na forumu :D :D :D :D

Calibra 4WD je napisao(la):
Alo bre Dubes i Ramone bez politike na forumu :D :D :D :D
Naravno , ko je spomenuo politiku, samo se pozdravljaju najbolji ;)

ma calibra 4wd pali i zari na y.f.politika pa sada samo na to misli:D , hehehe
problem sa win2000 je bio u riknulom cd uredjaju u koji sam mogao da se zakunem da je ok, nazalost sve ima svoj radni veka pa i teac...

poz

Dubes imam i ja jednog pokvarenog Teac 40x,javi mi se da ih popravljamo

Vrh Dno