Šta je novo?

kako da instaliram graficku

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
kupim kod nekog tipa danas graficku, tip prodaje na ulici, rasklopio 3 kompjutera i prodaje komponente...i taman reko za stari kompjuter.. Graficka je inno3d mx400 64mb ,ubacim ja nju u komp, prebacim u bios da mi je primari adapter onboardAGP ali nece da podigne windows.. Imam neku raspalu plocu matsonic iz 2002.ge na kojoj je integrisana grafika.. nikad nisam ovo radio, mijenjao sam drugu graficku ali to je bilo staru za novu al ovo jos nisam radio da s ploce mijenjam na karticu.. Da bi mi izbacio sliku na ekranu moram da prikljucim kabal od monitora na izlaz na ploci.. i tada vidim da podize windows i zaglavi na loading.. i tada moram da gasim komp na dugme.. Pod pretpostavkom da graficka radi, jer je nisam imao gdje probat, zna li ko sta nije u redu ?

Bios bi sam trebao prebacivati između integrirane i AGP. Digni sustav sa F8 u safe modu, deinstaliraj stare driver pa rebootaj.

Podesi u biosu, iskljuci grafiku na ploci, pa probaj, mada, ja nikada ne bih tako kupovao komponente....

znaci nemoj staviti on-board AGP vec ono drugo ;)

Узми гумицу за графитну оловку и (пажљиво) обриши контакте на графичкој, можда су оксидовали.

Такође узми неки (чист) кист за водене бојице и прочисти Agp слот, могуће да је пун прашине.

Poslednja izmena:
ma problem je do podesavanja u BIOS-u...on je stavio na on-board AGP sto znaci "koristi integraciju a ne kartu u AGP slotu"

Nazad
Vrh Dno