Šta je novo?

Kako da instaliram GPS na fon?

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Uzeo sam neki dan HTC Wildfire, nikada do sada se nisam sretao sa android platformama...
Pa mi logicno, NISTA zivo nije jasno :p

Guglam ja i sve to, i instalirao sam iGo, ali rezolucija me cima, kod mene je 240x320, pa se ne vide dugmici i to, znaci, nefunkcionalan je iGo...

Nesto sam nasao da treba neki fajl da se ubaci u fon, i posle nesto ovo ono, jel neko uspeo od vas da instalira igo na 240x320, ubih se danas od guglanja, a nish mi nije jasno...

Zbog gps-a sam se najvise odlucio za ovaj fon, kao i wireless, sa strane sto je telefon prelep :)
Poprilicno mi to hitno treba, jer planiram na more :/

Pa ako neko moze da pomogne, bilo bi super :)

Potrebno je da rutujes telefon, kao HTC Tattoo, da bi radio iGO na 240x320. A mislim da jos uvek nije "provaljeno" rutovanje na Wildfire-u, tako da, na zalost, neces stici na more da ides njime.

Puuuuuuuuuuuuu... Da sam znao, ne bih ga ni uzeo :/
Ima neka navigacija koja radi u toj rezoluciji?

I zasto nisu napravili iGo za tu rezoluciju, nije mi jasno, nego moramo da se dovijamo ko ******i :/

Ima nDrive za tu rezoluciju, čini mi se, probaj njega da instaliraš.

Iskreno, telefon je odlican. Nemoj za sitnicu da se razocaravas. Nemoj da se nerviras, rutovanja ce sigurno biti i moci ces da koristis iGo normalno. Verovatno ga nece biti za 10 dana, ali za mesec dana otprilike ces moci bez problema da koristis navigaciju.

E sad, to sto nisu pravili navigaciju za tu rezoluciju... ne znam. :) Za druge navigacije, mozda ce se naci neko ko ce ti odgovoriti na pitanje. Edit: Preduhitri me trenje, tacno! Probaj nDrive.

Pozdrav!

Oke, probacu, pa javljam utiske, hvala :)
Inace, ovo mi je prvi ovakav telefon, odusevljen sam :)
Za sada je oke, videcemo za dalje...
Kuckanje poruka me ubija, ali ono, imam dobar paket, pa ih necu veliko ni slati xD :)

Jes malko *******o kucati na 240x320 na touchpadu, sećam se kada sam imao Tattoo da sam pizdeo zbog toga. :) Probaj nDrive, lošije su mu mape nego iGou, al' mislim da može da posluži. Javi šta si uradio.

Evo, javljam.
Generalno je ok, moze da posluzi, tj, navigacija je precizna u metar, poi su tu, sve oke...
Ali imam 2 problema, jedan manji jedan prevelik.

1. Izracunava neku rutu, sto samo njemu ima smisla.
Recimo: Danas ispred padinske, ukucam da mi je odrediste arena.
Kaze, negde, okolo naokolo... :/ o_O
Svasta...
1a. Kada promasim skretanje, nece da preracuna, nego me tera da se vratim... Zasto?

2. Posle par minuta navodjenja, jednostavno izadje iz programa xD
Sta da mu radim?

Inace, satelite pokupi za minut, precizan extra :)

^^Link ne radi :/

Ipak nema rootovanja za sad :/

Tako da i dalje trazim odgovor zasto se nDrive gasi bez razloga :/

Poslednja izmena:
Da se nadovežem na ovu temu.
Imam Samsung Galaxy i7500 i probao sam da instaliram iGO koji sam našao na NETu sa sve mapama Italije, Mađarske, Nemačke i Austrije uz mape repuplika bivše Jugoslavije.
Snimio sam čitav raspakovan direktorijum na fon. Pokrenuo instalaciju sa njega, program se lepo instalirao, uključim mu GPS, pokrenem mu program i nikako da me locira. Ostavljao sam fon par put u dvorištu na sat-dva i nije uspevao da me locira. Šta radim pogrešno?
Inače fon je uzet u Telenoru, nije rutovan, flešovan ili išta slično....

^^Link ne radi :/

Ipak nema rootovanja za sad :/

Tako da i dalje trazim odgovor zasto se nDrive gasi bez razloga :/
Takav je nazalost nDrive sve je uradjeno oko mapa kao treba, izgleda mnogo lepse od iGo ali nazalost cim skrenes sa rute puca:(. Bolje sacekaj malo da rutujes i instaliraj iGo, nego da se mlatis i smaras sa nDrive.

Malo mi falilo da uzmem Wildfire ali sam čitao oko navigacije, i vratih se na Magic.

Da se nadovežem na ovu temu.
Imam Samsung Galaxy i7500 i probao sam da instaliram iGO koji sam našao na NETu sa sve mapama Italije, Mađarske, Nemačke i Austrije uz mape repuplika bivše Jugoslavije.
Snimio sam čitav raspakovan direktorijum na fon. Pokrenuo instalaciju sa njega, program se lepo instalirao, uključim mu GPS, pokrenem mu program i nikako da me locira. Ostavljao sam fon par put u dvorištu na sat-dva i nije uspevao da me locira. Šta radim pogrešno?
Inače fon je uzet u Telenoru, nije rutovan, flešovan ili išta slično....

Može li mi neko pomoći?
Pročitao sam ovu temu i nije mi jasno da li se da bi iGo radio kako treba MORA rutovati svaki telefon ili Tiristor mora da rutuje svoj zbog rezolucije?
Ja inače imam rezoluciju 480x320. GPS radi, preko Google Mapsa sam uspeo da se lociram, ali zato je potrebna net konekcija, što nije posao.

Ne mora biti rutovan, wildfire i tattoo moraju zbog rezolucije.

Jel taj ekran na tom wildfire-u tolki problem?

Meni se taj fon mnogo svidja samo me brine taj ekran... pored svih funkcija i kamere od 5mpx ubi ga display...

Ajde mi malo objasnite... Jel taj ekran ispljuvase samo zbog igrica ili... posto se meni J*** za igrice... :D

Ljudi malopre sam saznao da ne morate raditi rootovanje telefona (narvno u pitanju su Wildfire i Tattoo) za iGO. Drug (koji poseduje wildfire) mi je poslao neke linkove gde se nalazi verzija iGO-a koja ne zahteva root (dolazi valjda već prepravljena ili tako nešto): Naravno ovo nisam probao, ali vam mogu podeliti link-ove pa da sami probate... zainteresovani neka mi se obrate na PM

Poslednja izmena:
Ne moras da radis rutovanje, imas tu verziju koja je prilagodjena rezoluciji tattoo-a.

A gde ima? xD :)

Obratis se meni na pm :)

Vidim da je sad izasla ispeglana verzija igo, samo sto su banovani svi sajtovi koji su je hostovali :p .
Apsolutno se sve vidi(barem sam ja to video u screenshotovima.

Jel ima neko mapu Rumunie, HITNO mi treba za ujutru, mislio sam da imam, ali sam se zeznuo.. Sad da je ubacim, kad ja tamo, a ono medjutim :(

Da li bi mi neko "posudio" iGo za Desire?

Castim cokoladu :)

Nazad
Vrh Dno