Šta je novo?

kako da instaliram drugi os?

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
imam xp pro i nesto mi je frka da ga drzim samog,drug mi je reinstalira 5 puta win. do sad. Danas sam nesto cackao oko programa, pa sam se nesto ufrchio jer nece da mi otvara dvd filmove iz media plejera(instalirao sam v.10) pa bih da instaliram win2000 da mi ne odu podaci s diska ka drugu... e sad ubacim ja win2000 i on kaze da je ubachena starija verzija windovsa i da nece da nastavi instalaciju....pomagajte...

Skines gag boot manager, instaliras ga
napravis novu primarnu particiju, i postavis je za aktivnu
instaliras drugi os (mada uopste nema razloga da to bude 2000, ako vec na ovom imas xp, tj mogu dva xp-a)
konfigurises gag, a eventualno u obe instalacije podesis da ne vide onu drugu...

Ma sta ce ti dva sistema? Osim toga, sto ne skines neki normalan player za DVD filmove, npr. PowerDVD ili neki drugi? Imas mnogo vise opcija u njima nego u Windows Media Playeru, meni on sluzi samo za muziku.

ako mislis na ugradjeni xp-ov boot loader, PUNO toga mu fali...
mozes instaliras 2 primerka xp-a, oba na prim particijama, tako da jedan drugog ne vide, i recimo fedoru3 na trecoj i suse na drugom disku, a da to sve boot-uje kroz xpov boot loader? ovu kombinaciju sam ja imao iz gaga, bez problema... fleksibilnost da ne pominjem...

Ako stavis linux, koristices GRUB a ne win boot loader :p
Ja ne vidim da je xp-ov boot loader los, veruj mi probao sam vise kombinacija sa njim nego sto ces ti ikada probati. U ovom slucaju, nema potrebe za 3rd party softverom kada onaj koji postoji u sistemu radi posao. Ovde je fora u tome sto onaj ko je zapoceo temu ne zna da instalira sistem.

evo instalirao sam powerDVD ali bih ipak da imam 2000 da mogu instalirat koju stariju igricu... Nikad nisam radio to s particijama moze li mi neko to objasnit kako se radi///

Ono sto sam ja gore napisao NE moze da se uradi sa bootloaderom, bar ne jednostavno, a sigurno si radio vise stvari nego ja, jer mi ne bi palo na pamet da se igram sa njim |>
Grub naravno da moze isto, ali je GAG daleko konfigurabilniji od gruba (svejedno treba staviti grub da bi se kernel dizao, ali na pocetak linux particije)
Moj postupak je 1) jasan, 2)jednostavan, 3)sigurno radi...

sve sto ti radi pod 2000 radice i pod xp, sasvim sigurno
imas my computer ->manage, pa tu imas disk management, koji ti omogucava brljanje sa particijama. PAZI, posto svaki put kad obrises particiju gubis podatke na njoj!
sve moje opisane operacije mogu da se obave odatle...

Ako mozes negde da iskopas partition magic v8.0 u njoj imas opciju koja se cini mi se zove "install another os" ili tako nesto. Ovo ti preporucujem zato sto je jako jednostavno pojavljuju se uputstva na ekranu i sve ide po redosledu po kojem treba da ide tako da je mogucnost da se zeznes svedena na minimum. Mada ako iz nekog razloga bash ne morash, mislim da nemas potrebe da stavljash 2 OS -a.

Dajte ljudi nemojte biti smesni, pricamo o *****skom instaliranju drugog Windowsa pored postojeceg..sta komplikujete?

danijel00 je napisao(la):
Ono sto sam ja gore napisao NE moze da se uradi sa bootloaderom, bar ne jednostavno, a sigurno si radio vise stvari nego ja, jer mi ne bi palo na pamet da se igram sa njim |>
Grub naravno da moze isto, ali je GAG daleko konfigurabilniji od gruba (svejedno treba staviti grub da bi se kernel dizao, ali na pocetak linux particije)
Moj postupak je 1) jasan, 2)jednostavan, 3)sigurno radi...

sve sto ti radi pod 2000 radice i pod xp, sasvim sigurno
imas my computer ->manage, pa tu imas disk management, koji ti omogucava brljanje sa particijama. PAZI, posto svaki put kad obrises particiju gubis podatke na njoj!
sve moje opisane operacije mogu da se obave odatle...

donesi mi komp pa ces da vidis da moze sve to sto si hteo sa win bootloaderom

Nazad
Vrh Dno