Šta je novo?

Kako da HDD USB 2.0 bude bootabilan

rokiv

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2005
Poena
304
Kako da HDD USB 2.0 bude bootabilan

Imam eksterno kuciste za HDD USB2.0 podeljen na dve particije koji bih hteo da butabilan pa vas molim za pomoc i objasnjenje.

:eyebrows:
1. Da li da kopiram sadrzaj sa Cd-a ili
2. Da instaliram OS na hard bez instaliranja drivera
. :type:
H V A L A

Mozda da iskoristis neki od programcica za pravljenje Usb flash diskova bootabilnim

u biosu iskljuci 1st, 2nd i 3rd boot device stavis sva tri na disable, a ukljucis boot from other devices.

Ili ukljuchish boot from USB, to ploche odavno imaju..

Probao sam sve kombinacije

Probao sam sve kombinacije normalno
Iskljucio pozidanje sistema sa sva tri u Biosu mada ploca ASUS K7x8-x na cetvrtoj opciji ima BOOT from other device Sto bi trebalo da znaci da se dize sa Hdd-a.
Ok je sve to .
Moje je pitanje STA DA STAVIM NA HDD da bi bio bootabilan :type:

Razmisljao si o nekom OS-u ?

rokiv je napisao(la):
Moje je pitanje STA DA STAVIM NA HDD da bi bio bootabilan :type:

Sta oces da se desi kad se bootuje, dos, win? Nesto kao hiren? Aj malo preciznije?

Predpostavljam da mu je potrebno neshto slichno hirenu ili sl! (njemu ili meni ;-))
Ako neko zna kako da se sa usb hdd-a podigne tako neki utilCD,naka napishe... Mishko..?

Poz

Tripko je napisao(la):
Predpostavljam da mu je potrebno neshto slichno hirenu ili sl! (njemu ili meni ;-))
Ako neko zna kako da se sa usb hdd-a podigne tako neki utilCD,naka napishe... Mishko..?

Poz

A u cemu je tu problem? Pa Hirens koristi za boot flopi image.....

Znam, ali pitanje je kako napraviti da je hdd butabilan bez intaliranja os-a (ushteda prostora, jer je moj od 10gb), i da li za tu svrhu moze da posluzi taj floppy-boot-image i kako ga `instalirati` na usb hd?

Win XP

AMAN ljudi
Najjednostavnije pitanje
kako da hdd bude bootabilan?

Konkretno:
Podici sistem preko tog harda kada naprimer:
na nekom drugom racunaru ne radi cd ili mu je oboren sistem, kada postoji lozinka na koji nemam pristup pa da PODIZANJEM SISTEMA (XP) bez instaliranih drajvera... pristupim podacima koje bih prebacio i sacuvao na taj HDD USB 2.0

Vrh Dno