Šta je novo?

Kako da flashujem modem ?

[Velja]

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
609
Imam U.S. Robotics 5630 externi modem.
Modem je namenjen nemackom trzistu i posle svakog neuspelog poziva mora
da ceka 30sec da bi ponovo pozivao...zbog nekog nemackog zakona o telefonskom saobracaju.

Pretpostavljam da novi firmware nema ovu glupost u sebi.

Probao sam da uradim firmware flash sa nekim Control Centrom sa U.S.Robotics sajta ali on nikako da detektuje modem :crash: ...iako je pravilno instaliran i ukljucen...

Pomagajte....neko sigurno zna nesto o ovome....

Uhaj, ja sam imao citav text o tome u FAQ sobi...al je to davno nestalo.

Ovako, princip jeste da flashujes modem i to bas preko tog Control Centra. Ostavi mi mail ovde, imam taj firmware na nekom od starih backupa. Princip je da umesto da trazis preko neta taj fajl, ucitas ga iz programa sa lokalnog diska. Sama procesura flashovanja traje oko 2-3 minuta.

a bio je i neki ATSxx=xx string koji je to potpuno iskljucivao. Brez Fleshovanja.

a da

ATS40=7

to ukucas u advanced init string, ili ako umes sa hiper terminalom, onda tamo ukucas i zapamtis taj init u NVRAM modema.

M

Postoji fora da se podesi bez flesovanja zemlja u kojoj se nalazis sa
ATC10=xx (0, 1, 2, ...)
Mrzi me da sad trazim koji broj je za koju zemlju za taj model posto se tu i tamo razlikuju u zavisnosti od modela i firmware-a, ali probaj redom da bockas dok ne nabodes dobitnu kombinaciju. 0 je za USA/Canada trziste, pa gledaj dalje...

Znaci, na primer za USA kucaj u nekom terminalu:
ATC10=0
pa tako bockaj redom...

Poslednja izmena:
miha\zero je napisao(la):
ATS40=7
to ukucas u advanced init string, ili ako umes sa hiper terminalom, onda tamo ukucas i zapamtis taj init u NVRAM modema.

M

zakucao sam ga u extra settingsu i radi fino....

hvala... :)

Nazad
Vrh Dno